Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija Karepovca

U Splitu i dalje smrdi: ''Disati ne mogu. Ne mogu niti ručati bez smrada''

Kemikalijama protiv smrada Karepovca (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Kemikalijama protiv smrada Karepovca (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kemikalijama protiv smrada Karepovca (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kemikalijama protiv smrada Karepovca (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kemikalijama protiv smrada Karepovca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Kemikalijama protiv smrada Karepovca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kemikalijama protiv smrada Karepovca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Mnogi Splićani i dalje su uznemireni zbog sanacije odlagališta Karepovac. Inspekcija ministarstva zaštite okoliša naredila je gradu korištenje kemikalija za neutralizaciju mirisa te prekrivanje radne površine sintetičkim materijalom.

Na pitanje može li Zavod za javno zdravstvo u potpunosti jamčiti da zrak u Splitu nije opasan za zdravlje građana, Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a kazao je da ''nikad nema stopostotne sigurnosti, nema nultog rizika, dakle neki rizik uvijek postoji.''

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Karepovac - nakon ljeta, opet sanacija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sanacija Karepovca i dalje traje Bizaran nastavak priče o splitskom smeću: Kontejnera ima, ali nema ih se gdje postaviti?

Svi plinovi koji se mjere na Karepovcu i u srijedu su u dopuštenim granicama. ''Ja disati ne mogu i kako je onda čist? Ne mogu niti ručati bez smrada'', kaže Neda iz Solina.

Nakon što je uzbunu podigla izjava šefice županijskog zavoda za javno zdravstvo, župan Blaženko Boban kaže: ''Nemam razloga vjerovati kao župan ni Jasni Ninčević ni Perišu ni bilo kome drugome osim onog što pokazuju egzaktne brojke, a to su uređaji koji mjere onečišćenje zraka''.

Osnivač i vlasnik Zavoda za javno zdravstvo u Splitu je županija. Neki gradski vijećnici traže sjednicu o Karepovcu. Inspekcija zaštite okoliša bila je na Karepovcu i naredila gradu korištenje kemikalija za neutralizaciju mirisa te prekrivanje radne površine sintetičkim materijalom.

U četvrtak u Split stiže i ministar zaštite okoliša te predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Trebali bi dati dodatna pojašnjenja što to udišu Splićani.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene