Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Policijska akcija

Španjolska: Uhićeni suradnici šefa 'zemunskog klana', među njima i Hrvati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaest osoba porijeklom iz Srbije BiH i Hrvatske, koji se dovode u vezu sa kriminalnom grupom Luke Bojovića, uhićeno je u Španjolskoj. Prema pisanju srbijanskih medija, među uhićenima su brat i supruga Luke Bojovića.

U zajedničkoj akciji srpske i španjolske policije u Španjolskoj je uhićeno 15 osoba porijeklom iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji se dovode u vezu sa kriminalnom grupom Luke Bojovića, piše RTS.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Uhićeni su Bojevićev brat Nikola Bojović i supruga Barbara Bojović. Ovu informaciju potvrdio je i Direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je rekao da je u više gradova u Španjolskoj izvršen pretres u više od 20 stanova i nekoliko privatnih poduzeća. Prema njegovim riječima, tom prilikom su zaplijenjeni dokumenti i materijali koja se dovode u vezu sa grupom Luke Bojovića.

>> 'Uhićenje Luke Bojovića nije ugasilo zemunski klan'

Organizirana kriminalna grupa, pored likvidacija, sumnjiči se i za pranje novca i prodaju narkotika iz Južne Amerike preko Španjolske prema zapadnoj Europi. Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić uhapšeni su u Valenciji 9. veljače.

Bojović je označen kao vođa 'Zemunskog klana', kriminalne grupe na čije je čelo došao 2003. godine, nakon ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića i policijske akcije 'Sablja', u kojoj su ubijeni prethodni šefovi grupe Dušan Spasojević i Mile Luković.

Bojović je iz Srbije pobjegao u lipnju 2010. nakon što su uhićeni Sretko Kalinić i Miloš Simović, čemu je prethodio njihov obračun u Zagrebu. Luka Bojović, Vladimir Milisavljević zvani Budala i Siniša Petrić uhićeni su početkom ove godine u Valenciji i u tijeku je procedura za njihovo izručenje srbijanskom pravosuđu. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene