Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident kod popisa stanovništva

U Smilčiću pravoslavce upisivali kao grkokatolike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izvanrednoj novinskoj konferenciji Milorad Pupovac je reagirao zbog propusta u popisivanju stanovništva na račun nacionalnih manjina.

Milorad Pupovac iznio je nekoliko primjera u kojima su građane odbili upisati kao pravoslavce. Pupovac kaže da je riječ o četiri kuće u Smilčiću, nekoliko stanova u Viškovu i Borovu naselju. Popisivači su odbili upisati deklariranu vjeroispovijest i umjesto pravoslavne - upisali grkokatoličku. U Viškovu su popisivači sugerirali da se građani mogu izjasniti samo kao rimokatolici, grkokatolici i ostali.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

>> Upoznajte pravila Popisa stanovništva

U SNV-u su unatoč tome pohvalili Državni zavod za statistiku zbog brze reakcije te kažu da ne sumnjaju u njihov rad i znaju da oni nisu takve upute dali popisivačima. No zanima ih da li ipak netko treći stoji iza ovakvog ponašanja popisivača koji ih je namjerno pogrešno instruirao.

Pupovac se požalio i stoga jer upitnici nisu na jezicima nacionalnih manjina,a u DZS-u uvjeravaju da će se to brzo ispraviti jer se radi samo o propustu tehničke prirode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene