Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKORO U KURIKULUMU

U ŠKOLAMA USKORO 15 NOVIH PREDMETA? Okončan veliki projekt Znanost plus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novim se izbornim predmetima srednjoškolci žele potaknuti da upisuju fakultete prirodnog i tehničkog usmjerenja.

Ovih je dana okončan veliki projekt pod nazivom Znanost plus, kojem je cilj popularizacija prirodnih i tehničkih znanosti među učenicima srednjih škola u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Skandal u zagrebačkoj gimnaziji, profesor simulirao ejakulaciju i spominjao bivšeg američkog predsjednika Sigurnost u školama - 4 upad s mačetom Ravnatelji žele zaštitare: "Čeka nas američki scenarij - u školama detektori, na fakultetima odredi specijalne policije"

Projekt je osmislila Prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba, a uz podršku Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, kao partneri aktivno su se uključili Gimnazija Andrije Mohorovičića iz Rijeke, Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu te farmaceutska tvrtka Pliva.

Iz "Preloga" ističu kako je u sklopu ovog projekta osmišljeno 15 novih izbornih predmeta, koji bi se mogli uskoro naći na programima hrvatskih gimnazija.

Riječ je o sljedećim predmetima: Bionika, Web dizajn, Geoinformatika, Kritičko razmišljanje u znanosti, Nutricionizam, Programiranje, matematička analiza podataka, Matematičko modeliranje funkcijama, Kemija okoliša, Kemija hrane, Odabrana poglavlja kemije, Statistika, Tehnička grafika podržana računalom, Vjerojatnost te Kemija istraživanjem.

Uvođenje ovih predmeta trebalo bi učenicima gimnazija pružiti nova znanja te ih potaknuti da u većoj mjeri upisuju fakultete prirodnog i tehničkog usmjerenja, odnosno STEM područja (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

U sklopu projekta provedeno je osmišljavanje i izrada udžbenika i nastavnih materijala za novi kurikulum, nabavljena nova nastavna oprema za obje škole uključene u projekt te osigurana edukacija za nastavnike.

Projekt Znanost plus u potpunosti je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije i vrijedan je gotovo 2,5 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene