Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U školama predaju i psihički bolesnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelji splitskih osnovnih škola tvrde da učenicima predaje četiri posto psihički nestabilnih osoba. U doznakama za bolovanje ravnatelji nerijetko nailaze na šifre poput F-20, F-10 ili F-23, koje upućuju na bolesti kao što su šizofrenija, te razne duševne i neuronske poremećaje.

'Na jednom neslužbenom sastanku ravnatelja zaključili smo da u svakoj školi radi barem jedna psihički nestabilna osoba', rekao je anonimni ravnatelj jedne splitske škole.

Pročitajte i ovo Vjačeslava Morozova Špijunski skandal Profesor uhićen pod optužbom za špijunažu: "Ruske obavještajne službe žele se infiltrirati” Ilustracija Pušten na slobodu Nastavnik godinama seksualno zlostavljao učenice u dva hrvatska grada: Neke žrtve bile su mlađe od 15 godina

Problem je, kaže, što će takav prosvjetni djelatnik, zbog nepreciznih zakona, s djecom raditi nekoliko godina.

Ocijeni li da je nastavniku narušeno mentalno zdravlje, ravnatelj ga ima pravo poslati na procjenu radne sposobnosti, piše Slobodna Dalmacija. 

Međutim, kad se nastavnik i pošalje na prosudbu radne sposobnosti, liječnici medicine rada uglavnom zatraže da im se ne predaje takav slučaj, tvrdi anonimni ravnatelj. 

'To je tabu tema koju u Hrvatskoj nitko ne želi priznati niti preuzeti dio odgovornosti', smatra ravnatelj splitske škole, te dodaje kako ga najviše zabrinjavaju posljedice koje takva osoba može ostaviti na djecu, s obzirom da su najmlađi podložni velikom utjecaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene