Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U sisačkoj čeličani uništeno oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pogonu Čeličane sisačke Valjaonice cijevi u nazočnosti ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina spaljena su 272 komada ili 767 kilograma neispravna oružja, koje je pretopljeno u cijevi.

Uništeno oružje oduzeto je u pravomoćno završenim kaznenim, prekršajnim ili upravnim postupcima, a ministar Kirin najavio je novu akciju smanjenja nelegalna posjedovanja oružja pod nazivom 'Bez oružja do smijeha'. Najavio je i promidžbene akcije u cijeloj Hrvatskoj, čiji je cilj oružje ukloniti iz kuća.

Pročitajte i ovo Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti" Slika nije dostupna Raskidaju se ugovori Gasi se i posljednji izdanak tvrtke koja je pred rat zapošljavala oko 13.000 radnika

'Riječ je o akciji kojom će se nastojati utjecati na savjest vlasnika oružja da ga vrate. Akcija se zasniva na činjenici da od oružja, uskladištena kod kuća građana, najviše stradaju djeca', rekao je ministar Kirin u Sisku.

Ministar Kirin najavio je da će izmjene Zakona o oružju uskoro u Hrvatskom saboru biti u drugom čitanju, ocijenivši da je Zakon usklađen s europskim propisima te da su u njemu predložene visoke novčane i zatvorske kazne za one kod kojih se istragom pronađe nezakonito oružje, a građani bi nelegalno oružje mogli dobrovoljno vratiti bez ikakve kazne.

Ove je godine, kako je istaknuto, uništeno 4399 komada raznog oružja teškog gotovo 10 tona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene