Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unuci joj zaželjeli dug život

Voli sportaše, vijesti i domaću hranu: Baka iz Šibenika proslavila sto godina i nije bila jedina koja slavi

Ana Kozić
Ana Kozić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Obiteljska atmosfera Obiteljska atmosfera Foto: DNEVNIK.hr Ana Kozić Ana Kozić Foto: DNEVNIK.hr Stoti rođendan uz svjećice Stoti rođendan uz svjećice Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Ninić Tomislav Ninić Foto: DNEVNIK.hr +3 Zdravko Kozić Galerija 1/8 >>
Dvije bake u šibenskom domu za starije proslavile su stoti rođendan. Uz savjete kako doživjeti te godine, jedna slavljenica pohvalila nam se da usprkos sljepoći i dalje prati sve aktualnosti, ali i da je velika navijačica svih naših sportaša.

Uz pjesmu stanovnika doma, Šibenka Ana Kozić proslavila je danas okruglih sto godina. Odmah nudi i savjet za one koji žele doživjeti njezinu dob. „Manje pušiti, manje piti, manje masno, što više domaće i kuhano. Treba biti dobar, treba biti smiren. Jer što nije drago tebi, nije nikome", kaže.

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan" Pernar privedn u Šibeniku novi cirkus Pernar opet priveden, ovaj put u drugom gradu: Oglasila se i policija

Malo jesti, a puno raditi njezin je recept. Ima dvanaestero praunučadi, po šest od oba spola. Oni su na slavlje stigli sa svojim željama. "Da bude zdrava i sretna. I da još dugo živi, da joj bude lijepo", zaželjele su joj unuke.

Vid je izgubila prije dvanaest godina, no važne utakmice ne propušta. "Volim kad naš nogomet igra, kad naši rukometaši igraju. Dragana našega, Rađu, sve sam ja to pratila", govori nam, a dodaje i kako je prava navijačica. "Jesam, ali kad gube onda sam jadna, onda ugasim", smije se Ana.

Ne prati samo sport već i ostale aktualnosti. Njezina kći Senka objašnjava kako je Ana jako bistra te vrlo dobro čuje. Ima televizor u sobi i zna sve što se događa u Šibeniku, Hrvatskoj i svijetu.

"Pozitivac veliki. Problema manje-više ima svatko, ovakvih ili onakvih. Kad se njoj počne o tome govoriti, ona kaže da nećemo o tome", kaže njezin sin Zdravko Kozić.

Korisnici ovog doma rođendane zajednički slave jednom mjesečno, no danas je bilo još razloga za pravu feštu. Kako priča ravnatelj Cvjetnog doma Tomislav Ninić, Ana nije jedina stogodišnjakinja u domu.

To je prije nekoliko dana također proslavila i gospođa Stana, koja nije, nažalost, bila u mogućnosti doći dolje na proslavu. Nema druge, vidimo se na rođendanskom tulumu iduće godine.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene