Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među ubijenima je troje djece, a dvije djevojke su silovane i ubijene, ali nisu pronađene.


U selu Ivezići kod Srba, počela je ekshumacija 37 ubijenih Hrvata. Njih su 27. srpnja 1941. godine ubili pripadnici partizanskih postrojbi. Među ubijenima je i troje djece, a dvije djevojke su silovane i ubijene, ali se ne zna gdje su zakopane. Sljedeći dan je selo spaljeno i sravnjeno sa zemljom.

Vezani članci Premijer Plenković na Golom otoku odao počast žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima Premijer Plenković na Golom otoku odao počast žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima: "Važno je njegovati kulturu sjećanja" Slika nije dostupna Mamila muškarce na seks, pa ih sa suprugom pljačkala

Obitelji žrtava godinama su bezuspješno pokušavale doznati sudbinu najmilijih i obilježiti mjesto stradavanja. Ekshumaciju na zahtjev DORH-a provodi Ministarstvo branitelja. Nazočili su joj ministar Predrag Matić i načelnik Uprave za zatočene i nestale, Ivan Grujić. Biskup gospićko-senjski, Mile Bogović pročitao je imena svih ubijenih civila.


Zadar: Ekshumacija 44 nepoznate osobe pokopane nakon 'Oluje'


'Na tragu Vladine politike da je žrtva žrtva i da svaka žrtva zaslužuje dostojno počivalište, ovdje smo da nakon 73 godine ekshumiramo posmrtne ostatke ovih žrtava da ih dostojno sahranimo ukoliko bude mogućnosti i identificiramo', izjavio je Predrag Matić, ministar branitelja.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook