Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon pronađeni

Ekshumirano 37 Hrvata koje su ubili partizani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među ubijenima je troje djece, a dvije djevojke su silovane i ubijene, ali nisu pronađene.

U selu Ivezići kod Srba, počela je ekshumacija 37 ubijenih Hrvata. Njih su 27. srpnja 1941. godine ubili pripadnici partizanskih postrojbi. Među ubijenima je i troje djece, a dvije djevojke su silovane i ubijene, ali se ne zna gdje su zakopane. Sljedeći dan je selo spaljeno i sravnjeno sa zemljom.

Pročitajte i ovo Dan nakon snažnog potresa u Tajvanu - 5 Dan kasnije FOTO Broj ozlijeđenih u potresu na Tajvanu prešao tisuću Slika nije dostupna Lokacija Tomašica U Garešnici u tijeku ekshumacija posmrtnih ostataka, otkriveno deset žrtava iz Drugog svjetskog rata

Obitelji žrtava godinama su bezuspješno pokušavale doznati sudbinu najmilijih i obilježiti mjesto stradavanja. Ekshumaciju na zahtjev DORH-a provodi Ministarstvo branitelja. Nazočili su joj ministar Predrag Matić i načelnik Uprave za zatočene i nestale, Ivan Grujić. Biskup gospićko-senjski, Mile Bogović pročitao je imena svih ubijenih civila.


Zadar: Ekshumacija 44 nepoznate osobe pokopane nakon 'Oluje'


'Na tragu Vladine politike da je žrtva žrtva i da svaka žrtva zaslužuje dostojno počivalište, ovdje smo da nakon 73 godine ekshumiramo posmrtne ostatke ovih žrtava da ih dostojno sahranimo ukoliko bude mogućnosti i identificiramo', izjavio je Predrag Matić, ministar branitelja.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene