Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike gužve stvar su prošlosti

Otvaranje koje je život značilo: Nevjerojatan prizor u Trogiru nakon svega nekoliko dana

Most Čiovo (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Most Čiovo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Most Čiovo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Most Čiovo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Most Čiovo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Most Čiovo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sofija Preljvukić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Most za otok Čiovo ovih dana konačno je pušten u promet, čime bi se trebale riješiti goleme gužve u gradu Trogiru. Naime, prije novog mosta kroz povijesni centar Trogira prolazio je sav promet za obližnje Čiovo.

Zbog novog mosta u Trogiru se mogu vidjeti prizori koji bi donedavno bili nevjerojatni. Ni u večernjim satima, kada turisti s plaža polako idu u grad, nema nekih većih gužvi na starom ni novom mostu. To je nevjerojatno, s obzirom na kolone u kojima se stajalo po sat-dva i u kojima su hitne pomoći bespomoćno svirale.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu Na gradilištu čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Velika fešta za otvorenje Dnevnik Nove TV na gradilištu mosta Čiovo: Montiran posljednji dio konstrukcije, Trogirani odahnuli: "Lipo ga je vidit'"

U protekle četiri godine kasnili su radovi, stalno se nešto odgađalo. Ipak, most je ovog utorka službeno otvorio premijer Plenković u pratnji ministara.

"Most je uvijek dobra vijest, a ovo je fantastična vijest koju su ljudi generacijama čekali. Nakon što smo ove godine potpisali ugovor za Pelješki most, dokaz je to da realiziramo svoje velike infrastrukturne projekte i mostova će biti još", poručio je premijer prilikom otvaranja.

Pored mosta još se uvijek radi zbog tehničkih detalja, a još se gradi i na pristupnoj cesti. No u Hrvatskim cestama uvjeravaju da bi tijekom ljeta sve trebalo biti dovršeno.

Most je dugačak gotovo 547 metara. Širina je plovnog puta 25 metara. Radovi su iznosili 207 milijuna kuna, od čega je 85 posto financirano iz europskih fondova.


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene