Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni i javni sektor

U samo pet mjeseci: Unatoč zabrani država zaposlila 4.500 ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog štednje država je zabranila nova zapošljavanja u državnoj upravi. No, u prvih pet mjeseci ove godine u državnom i javnom sektoru zaposleno je 4.500 ljudi. Javnost se pita koliko bi ih tek zaposlili da nema zabrane novog zapošljavanja?

Država je odlučila stati na kraj problemu nezaposlenosti. Pa će sve pozapošljavati po državnom sektoru. Ministarstvo financija traži 7 ljudi, Agencija za investicije 13, Agencija za mobilnost 9, Državni ured za reviziju zaposlit će 3 osobe.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Andrija Mikulić, glavni državni inspektor (Foto: Dnevnik.hr) KOLIKO LJUDI RADI U DRŽAVNOJ UPRAVI? Glavni državni inspektor se požalio: "Potpuno smo potkapacitirani. Da vam ne pričam da nas sedmero ima dva vozača...''

>> Kako je to moguće? Država zaposlila 10.533 zaposlenika za vrijeme najveće krize!

'Ja bih rado u državnoj firmi radila', kaže nezaposlena Antonija.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah je na pitanje otvara li država nova radna mjesta i ima li novih radnih mjesta na poslovima koji do sada nisu postojali kazala kako 'ima i jednog i drugog'.

I Grad Zagreb će u ovoj godini zaposliti 65 djelatnika. 'Grad Zagreb traži fotokopirača na puno radno vrijeme. Pa mogao bih, zašto ne ako je plaćeno', kaže nezaposleni Marjan. 

No, većina nezaposlenih koji gledaju u natječaje smatraju kako su oni ionako otvoreni - pro forme. 'Definitivno, mislim da je to već netko uzeo i to je samo ovako bezveze', smatra nezaposleni Goran.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene