Obavijesti Video Pretražite Navigacija
institucije iznevjerile djecu

UŽIVO U Saboru o izvješću o radu pravobraniteljice za djecu

Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o Izvješću o radu pravobraniteljice za djecu u 2019., te HNB-ovoj informaciji o financijskom stanju i provedbi monetarne politike u drugom polugodištu 2019.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević u svom Izvješću konstatira da su institucije u prošloj godini iznevjerile djecu kada je u pitanju zaštita od nasilja. Ističe da dramatičan porast nasilja u obitelji, u odnosu na 2018., traži hitne i učinkovitije mjere zaštite djece, upozorava kako su neka djeca izgubila život ili su bila u smrtnoj opasnosti zbog nepažnje roditelja.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana"

Hrvatski sabor će raspraviti i Polugodišnju informaciju o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi mjera monetarne politike u drugom polugodištu prošle godine, koju mu je podnijela Hrvatska narodna banka (HNB), a koja donosi niz pozitivnih pokazatelja. Realni BDP povećao se za 2,7 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine, pri čemu je rast gospodarske aktivnosti usporio u odnosu na prvo polugodište 2019.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene