Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o Izvješću o radu pravobraniteljice za djecu u 2019., te HNB-ovoj informaciji o financijskom stanju i provedbi monetarne politike u drugom polugodištu 2019.


Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević u svom Izvješću konstatira da su institucije u prošloj godini iznevjerile djecu kada je u pitanju zaštita od nasilja. Ističe da dramatičan porast nasilja u obitelji, u odnosu na 2018., traži hitne i učinkovitije mjere zaštite djece, upozorava kako su neka djeca izgubila život ili su bila u smrtnoj opasnosti zbog nepažnje roditelja.

Vezani članci Stipo Mlinarić Mlinarić: "Najbolje da i Medved podnese ostavku. Ništa im nije sveto kad je ugrožena njihova pozicija i privilegije“ Gordan Jandroković "Nema nas dovoljno, vidim to po dvoranama": Sabor nije dnevni red dopunio zakonom o kaznama za kršenje mjera zaštite

Hrvatski sabor će raspraviti i Polugodišnju informaciju o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi mjera monetarne politike u drugom polugodištu prošle godine, koju mu je podnijela Hrvatska narodna banka (HNB), a koja donosi niz pozitivnih pokazatelja. Realni BDP povećao se za 2,7 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine, pri čemu je rast gospodarske aktivnosti usporio u odnosu na prvo polugodište 2019.