Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjednici izgubili živce?

Zbog spontanog prosvjeda u Rockwoolu ostali zatočeni radnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak ljutih mještana iz okolice Pićana, spontano se okupilo ispred ulaza tvornice kamene vune Rockwool. Opremljeni trubama, zviždaljkama i uz glasne povike tražili su odlazak Rockwoola iz pićanskog luga.

Nekoliko sati neumorno su stajali na kiši glasno prosvjedujući. Tvrde kako je Rockwool jučer u dva navrata više od 20 minuta ispuštao nefiltrirane dimne plinove kroz sigurnosni dimnjak, koristeći premosnicu filtera kupolne peći, koju godišnje smiju koristiti samo 24 puta i ne dulje od 10 minuta. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani ponovno prijavljuju 'Rockwool' Slika nije dostupna U Pićanu velik prosvjed protiv Rockwoola

Prosvjednici kažu kako je zrak u dolini već dva dana posebno težak te da ih je strah za zdravlje njihove djece.

Spontane demonstracije pratila je i policija, koji iako opremljeni vozilima, prosvjednike nisu ometali, već su ih samo promatrali. Iz Policijske uprave istarske nema informacija hoće li biti prijava zbog remećenje javnog reda i mira.

Iz Uprave Rockwoola prosvjednicima se nitko nije obraćao. Radnici Rockwoola su i nakon završetka smjene ostali u krugu tvornice, a prosvjednici su se razišli oko 22 sata navečer.

Iz tvornice je stiglo priopćenje u kojem stoji kako je 'grupa verbalno i fizičkih agresivnih ljudi upala na posjed njihove tvornice i pritom napala njihovu kolegicu koja je odlazila iz tvornice te su i šakama lupali po njenom automobilu'.

Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica odnosa s javnošću, tvrdi kako je 50 radnika zbog prosvjeda ostalo blokirano u tvornici od 18 sati, jer se ne osjećaju sigurno kako bi iz tvornice izašli.

Nastavlja kako očekuju od policije da zaštiti njihove radnike i kako 'ovdje zasigurno nije riječ o mirnom prosvjedu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene