Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici ogorčeni

Sindikat nezadovoljan neuspjelim postupkom mirenja s Rockwoolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić je na konferenciji za novinare u Puli izrazio nezadovoljstvo neuspjelim postupkom mirenja između tog sindikata i tvrtke 'Rockwool Adriatic'.

Ocijenio je kako je mirenje bilo neuspješno jer poslodavac u tvornici kamene vune 'Rockwool' u Pićnu i dalje ostaje pri svome stajalištu da kolektivne pregovore želi započeti tek nakon dobivanja uporabne dozvole. 'O neuspjelom mirenju izvijestili smo radnike koji su ogorčeni i spremni su iskazati svoje jedinstvo i na poziv našeg sindikata krenuti u štrajk onog trenutka kada proizvodnja bude u punom jeku', kazao je Bulić. Dodao je da je sada proizvodnja neredovita te kako je potrebno procijeniti pravi trenutak za obustavu proizvodnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Pićanu velik prosvjed protiv Rockwoola Slika nije dostupna Tehnički direktor najavio da bi na ljeto Rockwool trebao biti pušten u rad

Za ponedeljak najavio je sastanak sindikalnih predstavnika na kojem će se dogovoriti strategiju u organiziranju štrajka. 'Mi želimo da se u Rockwoolu uspostave socijalni odnosi između dva socijalna partnera, što podrazumjeva da se ide s kolektivnim ugovorom, a ne s pravilnikom o radu. Da bi se do toga došlo mora se pregovorati', naglasio je Bulić.

Ocijenio je da je 'Rockwool' i u ovom slučaju pokazao kako je društveno neodgovorna kompanija jer je stvorila oko sebe neprijateljsko okruženje te je u konfliktu sa svima, od lokalne jedinice i političkih stranaka do sindikata i nevladinih udruga.

Dodao je kako Sindikat istre i Kvarnera neće dopustiti da se omalovažavaju radnici jer neprihvaćanjem kolektivnih pregovora ova kompanija 'podcjenjuje ne samo radnike i sindikat već i pravnu državu'. Sindikat istre i Kvarnera je jedini sindikat koji djeluje u tvornici kamene vune 'Rockwool' u Pićnu, a od ukupno 140 radnika njih 80-tak su članovi tog sindikata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene