Obavijesti Video Pretražite Navigacija
riječki akvatorij

Tužan kraj potrage za nestalim na moru: Tijelo 78 - godišnjaka pronađeno kod brodogradilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija traganja u Riječkom akvatoriju, okončana je nedugo nakon pokretanja, pronalaskom beživotnog tijela nestale osobe, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja (MRCC Rijeka) na moru zaprimili su u četvrtak u 18:44 dojavu o nestanku muške osobe u Riječkom akvatoriju. O tome je obaviještena Lučka kapetanija Rijeka, čiji službenici su odmah isplovili u akciju traganja.

Pročitajte i ovo Policija Radoslav Nikolić Sretan završetak potrage: Pronađen nestali muškarac u Splitu Nestala osoba Mole za pomoć Nestao je Radoslav: Javite se policiji ako ste ga vidjeli

Detaljne informacije o nestalome J.S. (rođen 1941. godine), državljaninu Republike Hrvatske, prikupljene su u komunikaciji sa dojaviteljem, sinom nestale osobe, koji je nadležne službe informirao kako mu je otac tijekom dana isplovio vlastitom brodicom, ali se nije vratio u predviđenom vremenu.

Policija je prenijela informaciju Središnjci za traganje da je brodica nestaloga pronađena privezana za bovu, oko 20 metara od obale mjesne sportske lučice Kantrida, ali bez traga nestalome.

U sklopu traganja, iz MRCC Rijeka posredstvom Obalne radio postaje ORP Rijeka-radio upućena je obavijest hitnosti (PAN-PAN) prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja.

Nažalost, nedugo nakon pokretanja akcije traganja, u četvrtak u 20:06, službenici Lučke kapetanije Rijeka dojavili su o pronalasku tijela nestaloga uz vanjsku stranu lukobrana brodogradilišta '3. Maj', o čemu je obaviještena Postaja pomorske policije Rijeka, čiji službenici su preuzeli tijelo, priopćilo je Ministarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene