Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ravnatelj Carinske uprave Zlatko Grabar ocijenio je da je to još jedan uspjeh te uprave u suzbijanju sive ekonomije.


U kontejneru u riječkoj luci u četvrtak je otkriveno 45.000 šteka krijumčarenih cigareta, vrijednih 19 milijuna kuna, a deklarirane su kao uredski namještaj i oprema za urede, priopćeno je na dnašnjoj konferenciji za novinare na kontejnerskom terminalu Brajdici u Rijeci.

Vezani članci Ukradeni respiratori Odvjetnik osumnjičenog za krijumčarenje respiratora: "Roba je nabavljena legalnim kanalima, a nudila se bez ekstra snižene cijene" Mislav Bago Rezultati istraživanja: U Dnevniku Nove TV doznajte kako stoje kandidati za čelo Rijeke i Osijeka

Ravnatelj Carinske uprave Zlatko Grabar ocijenio je da je to još jedan uspjeh te uprave u suzbijanju sive ekonomije, dodajući da nije riječ o sivoj, nego o crnoj ekonomiji.

'Pri ovom otkrivanju koristili smo isključivo svoje znanje i opremu', rekao je Grabar.

Istaknuo je da je to u posljednjih desetak godina jedna od najvećih zapljena cigareta koje su, po procjeni, trebale završiti na tržištu Europske unije, a dio bi vjerojatno ostao u Hrvatskoj.

Zaplijenjeno 8 tona duhana vrijednog 2 milijuna kuna

Načelnik Sektora kriminalističke policije primorsko-goranske Policijske uprave Željko Kruneš rekao je da je kontejner pregledan na temelju odobrenja Općinskoga državnog odvjetništva u Rijeci te kako je utvrđeno da je iza prvih nekoliko redova u kojima su bili kišobrani 900 kutija s 14.500 šteka cigareta 'M&J'.

Dodao je da je to rezultat 'uhodane suradnje carine i policije' koja će se nastaviti.

Pomoćnik pročelnika riječke Carinarnice Andrej Franulović rekao je da je taj kontejner krenuo iz luke Jebel Ali u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 5. ožujka te je pretovaren na drugi brod na Malti, a u Rijeku je stigao 10. ožujka.

Bjelovarska policija zaplijenila 3 TONE duhana!

Primatelj robe iz kontejnera, po deklaraciji, bila je tvrtka u BiH. Franulović je rekao da je taj kontejner, po stručnim kriterijima, označen kao rizičan i da je izdvojen, a rendgenom je utvrđeno da je u njemu različita roba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook