Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija traje do kraja tjedna

U Rijeci nedostaje krvi, darivatelji pozvani na hitnu akciju

Aktualno Galerija Nedostaje krvi u KBC Rijeka Nedostaje krvi u KBC Rijeka Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Linda Caser, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, KBC Rijeka Linda Caser, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, KBC Rijeka Foto: DNEVNIK.hr Linda Caser, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, KBC Rijeka Linda Caser, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, KBC Rijeka Foto: DNEVNIK.hr +0 Linda Caser i Katarina Jusić Mezga Galerija 1/5 >>
U Rijeci nedostaje krvi, a darivateljima je poslan hitan apel. Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga doznaje koliki je odaziv darivatelja te s kojim krvim grupama je stanje alarmantno.

Najugroženije krvne grupe na opasno niskim razinama su pozitivne i negativne A i 0 grupe. KBC-u Rijeka, osim Prigorsko-goranske županije gravitiraju i Istarska te Ličko senjska županiji, doznaje Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Nedostaje krvi u KBC Rijeka Nedostaje krvi u KBC Rijeka (Foto: DNEVNIK.hr)

Potreba za liječničkom pomoći sve je viša u izazovnim uvjetima usred turističke sezone i na vrhuncu toplinskog vala. Darivatelji krvi mogli su do 19 sati u srijedu doći u zavod za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Ovo se ne pamti VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako izgledaju dijelovi Zagreba nakon što ga je poharalo nezapamćeno nevrijeme

Željka Kinkela, voditeljica odsjeka darivatelja krvi GDCK Rijeka u gostovanju u Dnevniku Nove TV dala je uvid u količinu krvi koja je prikupljena, motivaciju darivatelja i objasnila odazivaju li se više ljudi na ovakve apele ili redovne akcije darivanja krvi.

Pročitajte i ovo Srušila se dizalica Rušilo je sve pred sobom VIDEO Nevrijeme srušilo dizalicu! Čovjek je ostao zarobljen u njoj?

Krv se može davati u KBC Rijeci do kraja tjedna, u četvrtak do 19 sati, a u petak do 15 sati, dok u subotu Gradsko društvo Crvenog križa organizira akciju u Luci Rijeka.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene