Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bio najavljen

Održan parastos za stradale Srbe u Bljesku, Pupovac nije došao: "Tog 1. maja kada smo išli preko mosta, to je bilo nezamislivo"

Polaganje vijenaca u selu Medari (Foto: Dnevnik.hr)
Polaganje vijenaca u selu Medari (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
U pravoslavnom Hramu svetog Dimitrija, odmah do katoličke crkve u Okučanima, danas je održan parastos za sve stradale Srbe u akciji Bljesak. Iako je bio najavljen, Milorad Pupovac nije došao u Okučane.

Parastosu je nazočilo izaslanstvo SDSS-a koje je kasnije i položilo vijence u selu Medari u spomen na 22 srpska mještana ubijena u prvom danu operacije Bljesak.

Pročitajte i ovo Ilustracija prosvjeda u Chicagu (Foto: Wikipedia) Već 129 godina Sve je počelo krvavim prosvjedima: Znate li zašto danas slavimo Praznik rada? Slika nije dostupna Prvosvibanjska fešta Hrvati slave praznik rada

"Kao što je rekao otac na službi, da se žrtava sjetimo kršćanski, ljudski, dostojanstveno, s dostojanstvom da se te žrtve ne zaborave", izjavio je saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević.

Mnogi se sumještani i dalje prisjećaju tih dana.
"Ja sam bila s dvoje male djece, to su sad već udane žene, mlađa je imala pet godina, starija sedam. Tog Prvog maja kada smo išli preko mosta, to je bilo nezamislivo", kaže Ana.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene