Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11 djevojaka

Počela obuka za 120 ročnika: Imaju priliku postati dio elitnih postrojbi Hrvatske

Aktualno Galerija Obuka za ročnike - 1 Obuka za ročnike - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obuka za ročnike - 2 Obuka za ročnike - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obuka za ročnike - 3 Obuka za ročnike - 3 Foto: DNEVNIK.hr Obuka za ročnike - 4 Obuka za ročnike - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Obuka za ročnike - 5 Galerija 1/5 >>
U Požegi je počela obuka za ročnice i ročnike. Njih 120 proći će trening temeljnih vojnih vještina nakon čega će imati mogućnost postati profesionalni vojnici.

U Požegi je počela dragovoljna obuka 120 ročnica i ročnika. U idućih osam tjedana tih će 11 djevojaka i 109 mladića proći obuku temeljnih vojnih vještina.

Nakon rasporeda u postrojbe, ročnici su zadužili opremu i potpisali ugovore.

Pročitajte i ovo Ukrajinska snimka američkog tenka Abrams u akciji Abrams na prvoj crti bojišta VIDEO Ukrajina objavila prve snimke moćnog tenka u akciji: "Seciramo Ruse i njihovu opremu"

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestio DORH 63-godišnjak zvao policiju i prijetio hrvatskim političarima: Smješten je na psihijatriju

Očekuje ih prilagodba i polaganje svečane prisege. Nakon završene obuke, mogu se prijaviti na Specijalističku vojnu obuku i postati profesionalni vojnici.

Oni koji se ne odluče za vojnu karijeru, postaju pripadnici razvrstane pričuve.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene