Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U povodu Dana HRM-a predsjednik Mesić promaknuo pripadnike OS-a RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prigodi 18. rujna, Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM), predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ministra obrane, odluke o redovnom i izvanrednom promaknuću za 56 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je iz Predsjednikova ureda.

Komodor Zdenko Simičić redovno je promaknut u čin kontraadmirala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna topničko gađanje Vojne vježbe u Dalmaciji: Pogledajte gdje će biti zabranjeno kupanje i plovidba Slika nije dostupna Zadar: 16. obljetnica osnutka HRM-a

Kapetan fregate Milenko Crljen redovno je promaknut u čin kapetana bojnog broda, a pukovnik Ante Tolić u čin brigadira.

Redovno su promaknuti: šest kapetana korvete u čin kapetana fregate i 15 bojnika u čin pukovnika, četiri poručnika bojnog broda u čin kapetana korvete i deset satnika u čin bojnika, tri poručnika fregate u čin poručnika bojnog broda i sedam natporučnika u čin satnika, te četiri poručnika u čin natporučnika.

Izvanredno su promaknuta četiri natporučnika u čin satnika.

Pohvalom vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane, za natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvaljen je školski brod ŠB "Andrija Mohorovičić" sa zapovjednikom poručnikom bojnog broda Vlade Zokom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene