Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Volonteri na terenu

FOTO I oni trebaju vašu pomoć...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi pomogli kućnim ljubimcima koji su ostali zarobljeni i kućama, ali i drugim životinjama u poplavljenim područjima istočne Slavonije, svoje snage udružili su i volonteri.

Jedna od obitelji evakuiranih iz Gunje u potkrovlju dvorišne zgrade ostavila je labradora Labija. Autobusom su stigli u Zagreb, a psa nisu mogli povesti. Ostavili su mu hranu i vodu i poslali preko društvenih mreža molbu za pomoć.

Pročitajte i ovo Urušen dio autoceste Velika tragedija VIDEO Čuli su glasnu buku i onda se otvorila rupa: Urušila se autocesta na jugu Kine, 36 ljudi poginulo Vladimir Putin Uprava u rasulu Putin sazvao izvanredni sastanak zbog katastrofe koja prijeti jednoj regiji: Šokirao se kada je saznao da nekoliko mjeseci ne zna pravo stanje

'Pas je u višoj zgradi na adresi Matije Antuna Relkovića 142, crne je boje, čipiran, molimo pomoć u njegovom spašavanju', napisali su.

Njihovoj molbi pridružila se i K. S.

'Molim vas, pas mi je ostao u Gunji, ako možete nazovite i recite da mi ga spase. Na tavanu je, odaziva se na Max, predzadnja kuća u Ruđera Boškovića, s lijeve strane,' poručila je spasiocima.

Kako bi pomogli kućnim ljubimcima koji su ostali zarobljeni i kućama, ali i svim drugim životinjama u poplavljenim područjima istočne Slavonije, svoje snage udružili su i volonteri koji i inače pomažu životinjama. Volonteri osječkog azila i udruga za pomorske aktivnosti zajednički organiziraju akciju spašavanja. Svi koji im se žele pridružiti trebaju u ponedjeljak doći na parkiralište Bille u Trpimirovoj ulici, a okupljat će se do 6.40 sati. Uz rezervnu odjeću ponesite gumene čizme, konopce, noževe, a svaka muška ruka bit će dobrodošla. Za dodatne informacije možete nazvati 091/785-4585.

I vukovarska udruga Za šapu! Vukovar u ponedjeljak od 9 do 10 sati ispred veterinarske ambulante Anubis Klub, Vijeća Europe 236, prikuplja hranu, vodu, sokove i potrepštine za stanovnike poplavljenog područja i spasioce. Deke, pokrivače i odjeću već su pripremili, kao i i hranu za ljubimce. Sve su organizirali uz pomoć engleske udruge Action Aid for Animals, a sami će i odvesti u Županju.

Pomoć za životinje prikupljaju i zagrebačke udruge. Društvo za zaštitu životinja Kanellos u utorak od 17 do 20 sati prikupljat će pomoć na više lokacija u Zagrebu. Zagrepčani koji žele pomoći i životinjama i ljudima mogu se javiti i Udruzi Indigo, koja će pomoć sakupljati tijekom nekoliko dana. Nakon toga organizirat će i prijevoz u poplavljena područja. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene