Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve u pošti

U ponoć istekao rok za prijavu poreza, 200 000 kuna kazne zaboravnima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponoć je istekao rok za predaju poreznih prijava za prošlu godinu. Velik broj građana je čekao posljednji trenutak pa je i jučer bila velika gužva u glavnoj zagrebačkoj pošti u kojoj su se prijave mogle predati do ponoći. One, koji porez nisu prijavili, a morali su, očekuju kazne i do 200.000 kuna.

Prema podacima Ministarstva financija, poreznici su do jučerašnjeg dana zaprimili 907.705 godišnjih prijava. Očekuje se da će ukupno biti predano 1,1 milijun prijava poreza na dohodak za 2008. jer će ostale stići poštom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro je imati na umu Važna obavijest iz banaka: Na Veliki petak neće biti dostupna jedna usluga Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan

Ministarstvo financija očekuje rekordan broj godišnjih prijava poreza na dohodak, kao i rekordan iuznos povrata preplaćenog poreza od oko 1,8 miljarda kuna. Prošle godine je predano oko 1,04 milijuna poreznih prijava, a građanima je vraćeno više od 1,69 milijarda kuna preplaćenog poreza.

>> Država više od milijardu kuna vraća građanima

Očekujemo da će se povrati poreza i prireza po godišnjim prijavama za 2008. godinu odvijati istom dinamikom kao i prethodne godine, kažu u Ministarstvu financija. Prošle su godine poreznici s prvim isplatama povrata poreza na dohodak započeli u travnju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene