Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ponoć je istekao rok za predaju poreznih prijava za prošlu godinu. Velik broj građana je čekao posljednji trenutak pa je i jučer bila velika gužva u glavnoj zagrebačkoj pošti u kojoj su se prijave mogle predati do ponoći. One, koji porez nisu prijavili, a morali su, očekuju kazne i do 200.000 kuna.


Prema podacima Ministarstva financija, poreznici su do jučerašnjeg dana zaprimili 907.705 godišnjih prijava. Očekuje se da će ukupno biti predano 1,1 milijun prijava poreza na dohodak za 2008. jer će ostale stići poštom.

Vezani članci Prijava poreza na dohodak Dobre vijesti iz Porezne, objavljeno kada počinju prve isplate povrata poreza Lana Peto Kujundžić Stigla prijava: Lana Peto Kujundžić prijavila se za mjesto predsjednice Vrhovnog suda

Ministarstvo financija očekuje rekordan broj godišnjih prijava poreza na dohodak, kao i rekordan iuznos povrata preplaćenog poreza od oko 1,8 miljarda kuna. Prošle godine je predano oko 1,04 milijuna poreznih prijava, a građanima je vraćeno više od 1,69 milijarda kuna preplaćenog poreza.

>> Država više od milijardu kuna vraća građanima

Očekujemo da će se povrati poreza i prireza po godišnjim prijavama za 2008. godinu odvijati istom dinamikom kao i prethodne godine, kažu u Ministarstvu financija. Prošle su godine poreznici s prvim isplatama povrata poreza na dohodak započeli u travnju.