Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od polovine travnja

Država više od milijardu kuna vraća građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su rasprave o krizi sve bučnije, a novca u državnoj blagajni sve manje, povrat poreza, nadaju se brojni obveznici, ipak neće biti problem.

U poreznoj upravi još nema velike gužve. Većina građana čeka posljednji trenutak za predaju poreznih prijava. I ove godine povrat preplaćenog poreza očekuje više od milijun građana. Visina povrata poreza ovisi o visini prihoda i mnogim drugim faktorima, među ostalima i o poreznim olakšicama. 'Recimo zbog stambenih ili zdravstveih potreba ili oni koji su uplaćivali životno osiguranje, dopunsko zdravstveno ili dobrovoljno mirovinsko osiguranje', rekao je Marko Buljan iz Porezne uprave Zagreb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zadnji rok Bože pomozi: Građani se nadaju povratu poreza Slika nije dostupna Do sada više od 907.000 prijava Zadnji dan prijave poreza na dohodak, gužve u pošti

U poreznoj upravi kažu da se mali broj građana odlučuje poreznu prijavu poslati poštom i na taj način izbjeći gužvu. Gužvu mogu izbjeći i oni koji ne čekaju posljednji trenutak. 'Neka iskoriste što još uvijek nema gužve, neka dođu, podnesu svoju prijavu i ispune svoju obvezu', kaže Buljan. Država bi ove godine građanima trebala vratiti milijardu i 800 kuna, a prvi novac na svojim računima mogu očekivati u drugoj polovici travnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene