Jakov Prkić
Jakov Prkić Foto: Sasa Buric

U ponedjeljak će biti konstituirano splitsko Gradsko vijeće, a predsjednik u prvoj godini će biti Jakov Prkić (Pametno za Split i Dalmaciju), potvrđeno je iz ureda Grada.


Kako je priopćeno, u utorak je održan sastanak gradonačelnika Ivice Puljka s 18 vijećnika koji će činiti većinu u novom sazivu Gradskog vijeća, redom iz Centra, Mosta, Možemo! – Nova Ljevica - Pametno za Split i Dalmaciju, SDP-a te Kandidacijske liste grupe birača nositelja liste Tomislava Mamića. Dogovoreno je da će se u ponedjeljak, 21. lipnja konstituirati Gradsko vijeće Grada Splita.

Židovi, ilustracija Europska židovska udruga pozvala splitske gradske čelnike da osude antisemitizam

Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst"

"Uz to je dogovoreno i da će kroz naredne četiri godine mandat predsjednika biti rotirajući, iz četiri političke opcije, Most, SDP, Možemo! – Nova ljevica - Pametno za Split i Dalmaciju te Nezavisne liste Tomislava Mamića. Prvi predsjednik Gradskog vijeća bit će Jakov Prkić iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju, izvijestili su iz Grada.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju