Gotovo netaknuta procesijska kočija ukrašena erotskim scenama pronađena je u ruševinama kod Pompeja, objavili su u utorak arheolozi.

Galerija U Pompejima pronađena kočija s erotskim motivima - 1 U Pompejima pronađena kočija s erotskim motivima - 2 U Pompejima pronađena kočija s erotskim motivima - 3 +0 U Pompejima pronađena kočija s erotskim motivima - 4

Željezno vozilo s četiri kotača za jednu do dvije osobe jedinstveno je, ističu stručnjaci Arheološkog parka Pompeji.

Vezani članci Kupovina, ilustracija Oprez! Zbog povećane razine pesticida povlači se još jedan prehrambeni proizvod Rim Italija vojnom paradom slavi 76 godina republike: ''Gorka lekcija sukoba 20. stoljeća je zaboravljena''

Kočija je pronađena u vili u mjestu Civita Giuliana, sjeverno od Pompeja, a koristila ju je rimska elita za ceremonijalne prigode. Ima brončane ukrase u obliku erotskih scena muškaraca i žena.

Prije nekoliko godina na toj su lokaciji pronađeni ostaci triju konja, od kojih je jedan još bio zauzdan. Lokalitet su obišli i lopovi, iskopavši nekoliko tunela kako bi ga opljačkali.

"Pompeji nas i dalje zadivljuju svojim otkrićima i tako će biti još puno godina jer još treba iskopati 20 hektara", rekao je talijanski ministar kulture Dario Franceschini u vezi otkrića.

Pompeji se nalaze u podnožju Vezuva. Prilikom erupcije 79 godine nove ere, pepeo, blato i lava prekrili su tamošnja naselja i njihove stanovnike, koji su otkopani u 18. stoljeću.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju