Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je u Lukinoj jami otkrivena je potpuno nova vrsta puža s prozirnom kućicom, naši su speleolozi otkrili i novi vrstu podzemnog lažištipavca.


Speleološko društvo Špiljar punom parom istražuje podzemlje Dalmatinske zagore. Tako su se i Daniel Krstulović Opara i Tonći Rađa spustili u dvadesetak metara duboku jamu u zaseoku Tokići, na području Muća Donjeg.

>> FOTO Senzacija iz Lukine jame: Dosad nepoznati puž s prozirnom kućicom

Vezani članci Špiljski zrak u bočicama (Foto: Dnevnik.hr) Biste li kupili ovaj suvenir? U Lici se prodaje čisti špljiski zrak u boci, turisti ispraznili police Dejan Lovren (Foto: Instagram) Lovren otkrio svoj isklesani torzo, ali i misteriozno napomenuo kako na jahti "putuje prema..."

Skupljali su uzorke podzemnih vrsta i tako pronašli jednu do sad nepoznatu vrstu, piše DalmacijaNews. Radi se o vrsti podzemnog lažištipavca iz roda Neobisium. 'Ova endemična vrsta se značajno razlikuje od svih do sada poznatih i opisanih vrsta sa šireg područja planina Svilaje, Moseća i Mosora, a objavljivanje njezinog opisa se može očekivati iduće godine', kaže Tonći Rađa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook