Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba lakše ozlijeđena

Vatrogasci heroji o velikom požaru u Planom: ''Od plamena smo obranili 20-ak kuća''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je jučer buktio u Planome još nije proglašen ugašenim. Požarište sanira 30 vatrogasaca sa sedam vozila. Na opožarenom terenu Kaštela razgovarali smo s vatrogascima.

Veći dio požara koji je buktio na području Kaštela je ugašen, jedan još uvijek dio tinja i do nedavno je bio kanader koji je gasio požar, javio je s terena reporter Mario Jurič koji je razgovarao s vatrogascima DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca Leonom Ojdanićem i Domjanom Bonacin.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

''Čim smo došli jučer dočekao nas je kaos. Susjedi su nam pomagali. Neki su ostali u svojim kućama, a požar im se približio, pa smo ih evakuirali. Obranili smo oko 20 kuća'', kažu vatrogasci.

Napominju da je naporno boriti se s vatrenom stihijom, ali da se taj napor osjeti tek poslije, jer dok gase požar o tome ne razmišljaju.

''Stanje na požarištu je takvo da uvijek ima neki plamen, još puše vjetar, vatra tinja'', kažu na terenu.

Vatrogasci ističu da ima dosta nepristupačnih puteva koji su im jučer otežali dolazak do požara. ''Dosta vremena smo izgubili da nađemo put do požara koji se širio velikom brzinom'', kažu vatrogasci.

Cijeli razgovor reportera Maria Juriča s vatrogascima na opožarenom terenu možete pogledati u priloženom videu.

Izgorjeli maslinici, opožarene kuće...

Sto šezdeset hektara borove šume, makije, maslinika, trave i niskog raslinja izgorjelo je u požaru u Planome kod Trogira koji je u nedjelju oko 20 sati lokaliziran, ali još nije proglašen ugašenim, doznaje se u ponedjeljak ujutro u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kaštela.

Trideset vatrogasaca sa sedam vozila jutros sanira požarište i vodom natapa površinu.

Izgorjele su dvije stare i napuštene kuće, nagorjelo je nekoliko stambenih objekata, a jedna je osoba zadobila lakše opekotine po nozi.

Požar je izbio u nedjelju poslijepodne i potpomognut jakom burom širio se na sve strane.

Na terenu je bilo 170 gasitelja iz gotovo svih dobrovoljnih vatrogasnih društava Splitsko-dalmatinske županije te četiri kanadera. Vatrogascima je velika pomoć bila kiša, koja je kasno poslijepodne padala na tom području.

Nakon potpunog gašenja obavit će se očevid će i utvrditi uzrok požara. (I.D. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene