Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sljedeći tjedan?

U pitanju su dani kad će Zlatar Violić biti prisiljena napustiti Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrea Zlatar Violić trebala bi sljedeći tjedan napustiti Vladu Zorana Milanovića. Dnevnik Nove TV doznaje kako će HNS, ponajprije Vesna Pusić, donijeti odluku i kako će to biti izvedeno.

Razlog su nalazi Državnog ureda za reviziju kojima je utvrđeno da je ministrica potrošila novac za putovanja na kojima nije bila, pa čak i podizala novac s bankomata, a račune nije pravdala. Tek nakon upozorenja Državne revizije vratila je sav novac na 6 rata.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Državno odvjetništvo, kako doznajemo, zatražilo je svu dokumentaciju Ureda za reviziju.

Andrea Zlatar Violić broji posljednje dane na mjestu ministrice kulture. Jasno je to iz retorike stranačke kolegice.

'Kad ste ministar vi si to ne možete dopustiti. Mislim da nije dovoljno vodila računa o postupcima i o nekakvim stvarima kojima je trebala voditi računa', rekla je Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva (HNS).

Kako će izgledati odlazak iz Vlade - HNS utvrđuje strategiju. No u pitanju su dani.

Toga nema nigdje - u ministarstvima novac se diže kao na - bankomatu

Reporterka Dnevnika Nove TV: 'Biste li vi dali ostavku da se slučajno to Vama dogodi?'

'Trebamo vidjeti koji je kontekst. Ako se iz svega toga vidi da je sve u redu - ne bih dala ostavku, jer ne trebamo zaista davati ostavku za sve. Ajmo vidjeti o čemu je riječ, to će ministrica Zlatar dogovoriti sa predsjednicom stranke gospođom Pusić, i u konačnici s premijerom. Premijer je svima nama u Vladi pretpostavljen i takve stvari moramo dogovarati s njim', komentirala je Mrak Taritaš.

Za HNS-ovom ministricom već su se vukle afere.

S 15 tisuća kuna kažnjena je jer nije na vrijeme prenijela upravljačka prava u tvrtki koja izdaje časopis, a novac dobiva iz proračuna.

'Svaki naš posao je javan, naš posao je i vidljiv i ne trebamo si utvarati problem tamo gdje ne trebamo. Meni je izuzetno žao. Kolegica Zlatar radi jedan vrlo zahtjevan posao, i izuzetno mi je žao što se to desilo, ajmo vidjeti do kraja o čemu je riječ', rekla je ministrica.

Podsjećamo, od početka mandata je iz Vlade otišlo osmero ljudi. Neven Mimica u Europski parlament. Radimir Čačić nakon prometne nesreće. Mirela Holy zbog maila. Rajko Ostojić zbog neprovedenih reformi u zdravstvu. Željko Jovanović zbog školstva. Zlatko Komadina povukao se zbog bolesti. Veljko Ostojić zbog afere sa zemljištem, a Slavko Linić nakon sukoba s premijerom. Andrea Zlatar Violić bit će uskoro deveta koja će napustiti Vladu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene