Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Infektivni otpad

OPASNOST NA PLAŽI Ispred dječje bolnice pronađene krvave igle od 10 cm

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plaža na kojoj se svakodnevno kupaju obitelji djecom prepuna je opasnog otpada na što je upozorio jedan od kupača.

Opasan infektivni otpad, a riječ je o nekoliko desetaka iskorištenih medicinskih igala, od kojih su neke duge i blizu desetak centimetara, a u brojnima se vide tragovi krvi, na plaži ispod Dječje bolnice Kantrida našao je Riječanin Ivan-Goran Kovačević, inače nezaposleni medicinski tehničar, koji se godinama sa svojom obitelji i prijateljima kupa na ovoj riječkoj plaži, piše Novi list

Pročitajte i ovo Ilustracija tisuće eura Pronovjera na Ekonomskom fakultetu u Rijeci: Policija prijavila još četvero zbog 24.000 eura Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu"

'U petak smo došli na plažu i slučajno sam ugledao dvije žute kantice za infektivni otpad, od kojih je jedna bila otvorena, a druga zatvorena. S obzirom na moju struku, znao sam o čemu se radi. Brzo sam krenuo razgledavati po plaži i ugledao nekoliko igala, među kojima i onih dugih po nekoliko centimetara, od lumbalne punkcije, a na nekima su se vidjeli tragovi krvi.

I po OVOM smo na začelju Europe

Krenuo sam u sakupljanje i sakupio nekih dvadeset do trideset igala, ali, kako je dan ranije bila kiša, dio tih igala sigurno je odnijelo more, a dio je završio pod kamenjem. Na toj je plaži dosta djece, koja se svakodnevno igraju, kopaju po kamenju i samo je trenutak nedostajao da se netko od njih ne ubode. Takva opasnost, nažalost, i nadalje prijeti, jer ja nisam uspio sakupiti sve igle, tko zna koliko ih je još čak i u plićaku, gdje boravi najviše djece', kaže Kovačević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene