U petak bi na račune nekoliko tisuća malih OPG-ova, dobavljača Agrokora koji mjesecima nisu bili plaćeni, napokon trebao sjesti novac.


U četvrtak je, nakon višesatnog sastanka vjerovničkog vijeća, određeno da će prednost u isplatama iz kredita od 80 milijuna eura prvi na redu za isplate biti mali OPG-ovi. 

Vezani članci Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Peruško stigao na sastanak u Vladu Veliki dobavljači Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) Dobavljači Agrokora podržat će nagodbu, ali imaju i uvjet za Izvanrednu upravu

Matija Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore, koji u vjerovničkom vijeću zastupa njihove interese, kaže kako njima to doslovce znači opstanak. 

"U narednom razdoblju će se nastaviti ta isplata, možda oni koji nisu obuhvaćeni u ovom prvom dijelu, bit će obuhvaćeni u drugom dijelu. I svim poljoprivrednim proizvođačima koji su imali ugovore i radili za Agrokor i njihove dobavljače mogu očekivati u petak na svojim računima financijska sredstva za ono što su proizveli i predali za njih", kazao je Brlošić.