Teška nesreća u kojoj su ozlijeđena četiri radnika dogodila se jutros u Osijeku.

Galerija Srušila se dizalica u Osijeku Četiri osobe ozlijeđene pri padu lučke dizalice u Osijeku - 1 Četiri osobe ozlijeđene pri padu lučke dizalice u Osijeku - 2 +20 Četiri osobe ozlijeđene pri padu lučke dizalice u Osijeku - 3

"Policija je u 8:42 zaprimila dojavu da je u bivšoj luci Tranzit došlo do ozljede o radu i da su četiri djelatnika ozlijeđena", rekla je Edita Roterbauer, glasnogovornica osječke policije nakon strašne nesreće jutros u Osijeku.

Osim policije, na očevidu je bio i inspektor zaštite na radu. Još se istražuje kako je do nesreće došlo. Roterbauer je objasnila da se tek treba utvrditi na koji način se dizalica trebala i na koji način se jest rastavljala.

"Tijekom prijepodneva u Klinički bolnički centar Osijek dovezena su četiri ozlijeđena radnika. Od njih četvoro, jedan radnik je hospitaliziran, teže ozlijeđen te ima po život opasne ozljede, ali je trenutno stabilno. Preostala tri radnika prema dosadašnjim saznanjima lakše su ozlijeđena, ali se još uvijek nalaze u obradi", kažu u KBC-u Osijek.

Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV, Marina Bešić Đukarić, 25 metara visoka dizalica zamišljena je kao turistička atrakcija i budući vidikovac na šetnici.

Donji dio dizalice bio je dar tvrtke "Nexe" gradu Osijeku, a po ugovoru, gornji, okretni dio je trebalo ukloniti. Radnici tvrtke "Nexe" radili na demontiranju gornjeg dijela, sukladno ugovoru s Gradom, doznalo se od Karla Šatvara, pročelnika ureda gradonačelnika. Gornji dio i dalje je u vlasništvu tvrtke koja se obvezala ukloniti ga i odvesti s gradilišta, što su jutros i pokušali.

Šatvar je naveo i kako je bilo planirano da se donji dio dizalice konzervira, ali će se, nakon ove nesreće, razmotriti budući koraci.

Četvorica radnika bila navodno su bili u kabini koja ih je koliko toliko zaštitila. Sreća u nesreći je i što dizalica nije pala u Dravu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju