Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sanacija se odvija dobro'

Ostojić: Zbog štrajka liste čekanja povećane do 25 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog štrajka bolničkih liječnika, koji traje već više od mjesec dana, liste čekanja u nekim su bolnicama povećane za 20 do 25 posto, rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

S druge strane, niz hrvatskih bolnica smanjio je liste čekanja zahvaljujući poštenom i predanom radu liječnika i medicinskih sestara, izjavio je novinarima Ostojić komentirajući posljedice štrajka liječnika.

Zbog povećanja lista čekanja u nekim bolnicama Ostojić očekuje da će štrajk 'što prije završiti', a uvjeren je i da će pregovori sa zdravstvenim sindikatima o novom kolektivnom ugovoru u zdravstvu biti završeni sredinom idućeg tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Uska grla' u bolnicama Ostojić: Zbog štrajka su se povećale liste čekanja Slika nije dostupna Kao nedjeljom Liječnici radikaliziraju štrajk: Evo što nas očekuje u bolnicama

>> Pacijenti u velikim problemima: Otkazano na tisuće operacija

Ponovio je da se u bolnicama vodi uredna evidencija, te da se točno zna 'u svakoj bolnici, na svakom odjelu, u svakoj djelatnosti' gdje su povećane liste čekanja.

Odgovarajući na novinarski upit ustvrdio je da sanacija bolnica dobro napreduje. 'Sanacija se odvija vrlo dobro. Uvodimo red u nered i zakon u bezakonje', rekao je Ostojić dodavši kako su naslijeđeni enormni dugovi koji se sada podmiruju.

Na razini države govori se o čak 200 milijardi kuna duga akumuliranog u proteklih nekoliko godina, a dio toga je i u zdravstvenom sustavu, ustvrdio je Ostojić.

Ministar zdravlja pustio je danas u Kliničkoj bolnici Dubrava u rad novi uređaj za izvantjelesno razbijanje bubrežnih kamenaca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene