Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašao je biciklist

"Plastika se ne razgrađuje!": U moru pored Šibenika pronađena plastična čaša jogurta stara 25 godina

Plastična čaša stara 25 godina - 1
Plastična čaša stara 25 godina - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Plastična čaša stara 25 godina - 1 Plastična čaša stara 25 godina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plastična čaša stara 25 godina - 2 Plastična čaša stara 25 godina - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plastična čaša stara 25 godina - 3 Galerija 1/3 >>
U plićaku kanala sv. Ante, kraj tvrđave svetog Nikole pored Šibenika, jedan biciklist pronašao je plastičnu čašu od jogurta staru oko 25 godina.

Pronađena plastična čaša samo je jedan od dokaza da se plastika ne razgrađuje. Inače, nalaznik je nagrađen besplatnom ulaznicom na tvrđavu svetog Nikole.

Pročitajte i ovo Plastika - 1 Kaznene prijave Inspektorat gotovo deset puta češljao osječku tvrtku: Imali su niz nepravilnosti, poznato koje su Požar kod Osijeka Otrovni dim i dalje se širi Poboljšava se stanje teško ozlijeđenog osječkog vatrogasca: "Sigurno će trebati još operativnih zahvata"

"Proizvod koji je imao rok trajanja od pet dana zapakiran je u ambalažu koja zagađuje okoliš i nakon 25 godina. Poruka je da se plastika ne razgrađuje. Stvara se mikroplastika, ulazi u hranidbene lance na kraju kojeg je i sam čovjek", rekla je Anita Babačić Ajduk, ravnateljica javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene