Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikat prometnika vlakova Hrvatske priopćio je da su kod jutrošnje probe kočenja na vlaku broj 61208, u kolodvoru Moravice, radnici Tehničkog pregleda vagona i vlakova (TPVV) utvrdili da od 18 vagona tipa Sgnss, vlasništvo Mađarskih željeznica, ne koči 17 vagona.


Vlak kod kojeg su jutros u 8,30 sati utvrđene neispravnosti zadržan je na kolodvoru Moravice, te se čekaju daljnje upute za otpremu vagona prema kolodvoru Rijeka Brajdica, stoji u dopisu Sindikata, poslanom i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, te Hrvatskim željeznicama. Također Sindikat upozorava i da je u sastavu vlaku broj 60782, koji je 21. studenoga iskliznuo u kolodvoru Sušak Pećine, od 16 vagona bilo 13 vagona tipa Sgnss.

Vezani članci Gužva u vlaku: Ilustracija - 4 Ekipa Dnevnika Nove TV u jutarnjem vlaku u koji ne stane više ni - muha: "Nije humano, samo ću to reći" Vlakovi - 1 Plenković najavio ambiciozne ciljeve za našu željeznicu, sindikati nisu optimistični: "Vlakovi neće moći voziti brže nego što im pruga dopušta"

Navode i dva slična slučaja, utvrđena 28. i 29. studenoga. Na vlaku 42801 tada je utvrđeno da od 11 vagona Sgnss i jednog tipa Rgs koči samo jedan vagon, a kod vlaka 62201 da od 13 Sgs vagona koče samo dva. Ti problemi evidentirani su u kolodvoru Rijeka Brajdica, ističe se u priopćenju Sindikata prometnika vlakova Hrvatske.

>> Policija istragu željezničke nesreće provela 'neprimjerno traljavo'

Sindikat traži ‘hitnu istragu i reakciju mjerodavnih, u cilju sigurnosti željezničkog prometa te sprječavanja nove željezničke nesreće, jer je’, kako se navodi, ‘očito da s tim vagonima i njihovim kočenjem postoje problemi koje treba hitno otkloniti’. Glasnogovornica Ministarstvu mora prometa i infrastrukture, Marina Halužan, izjavila je kako za sada nema informaciju o jutrošnjem događaju. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju