Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi pješačili

U Marijanskim svetištima diljem zemlje slavi se blagdan Velike Gospe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Euharistijska slavlja održat će se u Mariji Bistrici, Sinju, Aljmašu, Rijeci, Zagrebu...

U Marijanskim svetištima širom Hrvatske obilježava se blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Pročitajte i ovo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića Zatvorene trgovine u Varaždinu - 2 Sve na jednom mjestu Radno vrijeme trgovina: Dosjetljivi gradovi proglasili su sajamske dane, ali na blagdan ipak ne radi skoro ništa

U Mariji Bistrici, najvećem hrvatskom Marijanskom svetištu, središnje euharistijsko slavlje za svetkovinu Velike Gospe predvodi zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić s početkom u 11 sati.

'Kako vidimo, vlast kao gospodarenje više privlači nevjernike nego vjernike'

U Sinju će euharistijsko slavlje predvoditi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a svečani ophod iz Gospina svetišta kreće u 9.30 sati. Svečano misno slavlje bit će i u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu  u 10 sati, dok će svečanu hodočasničku procesiju i euharistijsko slavlje u perivoju svetišta Majke Božje Trsatske u Rijeci predvoditi riječki nadbiskup Ivan Devčić s početkom u 18.30 sati.

Kardinal Josip Bozanić po tradiciji će predvoditi i središnje euharistijsko slavlje u svetištu Majke Bože Remetske u Zagrebu u 18 sati.

Neki do svetišta pješačili desetke kilometara

Dio hodočasnika prema marijanskim svetištima je krenuo uoči blagdana Velike Gospe. Vjernici su u četvrtak navečer u Mariji Bistrici sudjelovali u procesiji sa svijećama i molitvi. Neki od njih pješice su prešli desetke kilometara kako bi stigli do svetišta i pomolili se.

'Mi već nekoliko godina dolazimo pješke iz Sesveta, pa danas, vidjeli ste kakva kiša je bila, bili smo u napasti da se vratimo, ali nismo odustali evo...hvala Bogu, uz pomoć Gospe tu smo', rekla nam je u četvrtak Marica iz Sesveta koja je propješačila oko 32 kilometra.

Za Mladena iz Zagreba riječ je o tradiciji, u Mariji Bistrici je svake godine i Zagrepčanka Ivona koja je došla na misu i ispovijed.

'Prvi put smo sad pa da vidimo kako to je', rekao je o dolasku u svetište Siniša iz Križevaca

Darko, Veliko Trgovišće:'Pa tu redovito dolazimo, svake godine. To nam je naša vjera dala. To podržavam i za to se borimo', kaže Darko iz Velikog Trgovišća. (Ma.B./S.V./Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene