'Uhvati zetovca' je akcija namjenjena olakšavanju švercanja u gradskom prijevozu i izbjegavanju ZET-ovih kontrolora. Pokretači akcije ističu kako je sve što rade u potpunosti legalno.


U borbu protiv visokih cijena javnog prijevoza krenuli su građani grada Zagreba organiziravši se u skupinu imena 'Uhvati zetovca'. Radi se o grupi koja je aktivna na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter, a svrha joj je postati platformom na kojoj će građani razmjenjivati dojave o lokacijama na kojima se nalaze ZET-ovi kontrolori.

>> Bandić odobrio poskupljenje cijena ZET-a

Vezani članci Slika nije dostupna Jeftiniji gradski prijevoz, ali i više kontrolora Slika nije dostupna U petak je Norijada, ZET najavio poremećaj u prometu

'Vidjeli ste kontrolu zeta u busu, tramvaju ili na stanici? Brzo na svoj fejs i javite ekipi gdje se skrivaju zetovci!! Lajkajte našu stranicu 'UHVATI ZETOVCA' i objavite na zidu važne informacije', piše u opisu stranice na Facebooku i napominju kako se radi o legalnoj akciji.

Akcija je s oduševljenjem prihvaćena te je grupa sakupila već više od 13.000 lajkova, a planiraju i razviti aplikaciju kojom bi se lakše moglo pratiti kretanje kontrolora po gradu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook