Migranti uhićeni u Lici (Foto: Dnevnik.hr)
Migranti uhićeni u Lici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske, kaže da je broj krađa i teških krađa ove godine smanjen u odnosu na 2017., a samo u jednom slučaju počinitelj je stranac.


Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević potvrdila je u srijedu ujutro Hini da je grupa od 46 ilegalnih migranata, Pakistanaca, koja je jučer bila zatečena na području Općine Perušić bez valjanih dokumenata, jutros uz rješenja o udaljenju iz Republike Hrvatske vraćena u BiH, odakle su u Hrvatsku ušli ilegalno i protuzakonito.

Vezani članci Provjereno: Ilegalni prijevoz migranata iz prve ruke - 4 Ispovijest čovjeka koji je prevozio migrante kroz Hrvatsku: "Čovjek dođe u napast, ljudi rade po tri godine za taj novac" Hitna pomoć, ilustracija Liječnici se bore za život migranta iz Turske, pothlađen je i ima simtome sepse

Također je demantirala informacije koje se šire društvenim mrežama i djelu informativnih portala o tisućama migranata koji navodno lutaju Likom te svakodnevno pljačkaju kuće i izazivaju strah među stanovništvom.

"Piše se svašta, a činjenica je da ove godine imamo smanjenje provala, općenito krađa i teških krađa u odnosu na prošlu godinu. Broj od 479 krađa iz prošle godine smanjen je ove godine na njih 333, s tim da je među počiniteljima samo jedan stranac, Alžirac", izjavila je glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave.

No ujedno je stanovnike Like pozvala da sve događaje od sigurnosnog značaja dojave policiji, dodavši kako policija moli da nitko ne širi lažne vijesti.

"U slučaju da policija utvrdi za nekog da širi lažne informacije i uznemirujuće vijesti, provest će se istraga i protiv njih podići prekršajna ili kaznena prijava", rekla je Brozičević. (Hina)