Manifestacija "Dan radosti – mladosti” održava svake godine u Kumrovcu, no ovog je puta zbog situacije uzrokovane koronavirusom organizirano je skromno druženje uz spomen na Josipa Broza Tita.

Galerija Kumrovec, Dan mladosti U Kumrovcu proslavili Dan mladih - 1 U Kumrovcu proslavili Dan mladih - 2 +7 U Kumrovcu proslavili Dan mladih - 3

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika Josipa Broza Tita u Kumrovcu, delegacije Krapinsko-zagorske županije, Općine Kumrovec i Udruge Josip Broz Tito obilježile su u subotu "Dan mladosti - radosti".

Vezani članci Proslava Dana mladosti u Kumrovcu (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) - 2 Sudjelovalo više od 10 tisuća ljudi: Pogledajte kako je protekla proslava "Dana mladosti-radosti" u Kumrovcu Dan mladosti u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kumrovec u znaku druga Tita, pogledajte kako se slavio Dan mladosti

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Franjo Habulin podsjetio je kako se manifestacija "Dan radosti – mladosti” održava svake godine u Kumrovcu, no ovog je puta zbog situacije uzrokovane koronavirusom organizirano skromno druženje uz spomen na Josipa Broza Tita.

"Tito je imao poseban odnos prema mladim ljudima i danas kada slavimo mladost, onda se moramo prisjetiti da su upravo mladi ljudi u Narodnooslobodilačkoj borbi u 2. svjetskom ratu iznijeli najveći teret i podnijeli najveće žrtve da bi bila ostvarena pobjeda”, kazao je Habulin dodavši kako je mladost nosila teret i poslijeratne izgradnje zemlje, a na mlade se računa i danas.

Predsjednik Saveza društava Josip Broz Tito Jovan Vejnović smatra da je Tito simbol jednog vremena u kojem su postizani izvanredni ekonomski, socijalni, društveni i kulturni rezultati koji danas nisu takvi kao što su nekad bili.

"Imamo problema danas s virusom korone, on će vjerojatno ipak nekako završiti. Ali mi 30 godina bolujemo od virusa šovinizma i nacionalizma koji ne prestaje, već se održava na stalnoj radnoj temperaturi”, izjavio je Vejnović i dodao da oni, kao Savez, u fokus stavljaju širenje prijateljstva, komunikacije i suradnje.

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek dodala je da su se okupili kako bi se prisjetili Josipa Broza Tita kao ličnosti koja je obilježila povijest 20. stoljeća i koju su, kaže, cijenili diljem svijeta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju