Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest sati čišćenja

Jaka mećava paralizirala središnju Istru: U višim dijelovima napadalo i do 25 cm snijega

Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Jaka mećava noćas je paralizirala središnju Istru. Bez struje su ostala brojna kućanstva, a u okolici Pazina palo je oko 25 centimetara snijega.

U kratkom vremenu u Pazinu je pala velika količina snijega. Brojna kućanstva dočekalo je još jedno, negativno iznenađenje, ostali su bez struje.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

"Puknućem grana ili nekim drugim slučajem došlo je do prestanka opskrbe električnom energijom ali tokom jutra je sve riješeno", govori gradonačelnik Pazina, Renato Krulčić.

Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Automobili koje je zatekao snijeg bez zimske opreme nisu mogli ni naprijed, ni nazad, sve do prolaska ralice.

"Trebalo nam je pet do šest sati i šest posada da riješimo i osposobimo sve prometnice", govori predsjednikuprave Usluge, Dragan Šipraka.

208 kilometara cesta čistilo se od četiri ujutro.

Snijeg su prema prognozama očekivali, ali ne i ovolikim količinama

"Ciklona čija je putanja išla malo sjevernije od predviđanja na istarsko područje donijela je obilje vlage, tako da snijeg koji je počeo padati u poslijepodnevnim satima nastavio i navečer u većim količinama od očekivanih", govori urednik portala Istramet, Petar Radovan.

Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

U višim dijelovima tako ga je napadalo i do 25 cm. Djeca su se veselila i onome što je od njega danas ostalo, dok stariji nešto manje, oni su na velike oscilacije već navikli. Današnje im je gotovo proljetno sunce nakon mećave sasvim uobičajena promjena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene