Jaka mećava noćas je paralizirala središnju Istru. Bez struje su ostala brojna kućanstva, a u okolici Pazina palo je oko 25 centimetara snijega.

Galerija


U kratkom vremenu u Pazinu je pala velika količina snijega. Brojna kućanstva dočekalo je još jedno, negativno iznenađenje, ostali su bez struje.

Vezani članci Munje u Istri, ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo jug Istre: U samo dva sata više od 11 tisuća munja Pijavica kod Korčule (Foto: Snimio čitatelj Dnevnik.hr) Tri pijavice pojavile se u Istri i tri kod Korčule: "Ljudi su bili u strahu da se ne približi naselju"

"Puknućem grana ili nekim drugim slučajem došlo je do prestanka opskrbe električnom energijom ali tokom jutra je sve riješeno", govori gradonačelnik Pazina, Renato Krulčić.

13.02.2018.
Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 3

Automobili koje je zatekao snijeg bez zimske opreme nisu mogli ni naprijed, ni nazad, sve do prolaska ralice.

"Trebalo nam je pet do šest sati i šest posada da riješimo i osposobimo sve prometnice", govori predsjednikuprave Usluge, Dragan Šipraka.

208 kilometara cesta čistilo se od četiri ujutro.

Snijeg su prema prognozama očekivali, ali ne i ovolikim količinama

"Ciklona čija je putanja išla malo sjevernije od predviđanja na istarsko područje donijela je obilje vlage, tako da snijeg koji je počeo padati u poslijepodnevnim satima nastavio i navečer u većim količinama od očekivanih", govori urednik portala Istramet, Petar Radovan.

13.02.2018.
Snijeg u Istri (Foto: Dnevnik.hr) - 2

U višim dijelovima tako ga je napadalo i do 25 cm. Djeca su se veselila i onome što je od njega danas ostalo, dok stariji nešto manje, oni su na velike oscilacije već navikli. Današnje im je gotovo proljetno sunce nakon mećave sasvim uobičajena promjena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr