Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na hibridni pogon

U Kopačkom ritu svečano porinuta eko brodica Vidra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kopačkom ritu svečano je porinuta eko brodica Vidra koja je izgrađena u Osijeku i ima hibridni pogon na struju.

Zahvaljujući tome ne zagađuje vode parka prirode i ne stvara buku koja inače uznemiruje brojne životinjske vrste.

Pročitajte i ovo Devastacija parka prirode Velebit htjeli su ostaviti trag Šarali po stijenama Velebita, oglasili se iz parka prirode: "Budite pozitivan primjer u sve lošijem svijetu" Zaprašivanje komaraca Pomoć protiv krvopija Slavni park prirode prvi put dobiva zaštitu od komaraca

'Brodica košta 1,4 milijuna kuna i financirana je 50:50 posto sredstvima javne ustanove i resornog ministarstva', kazao je ravnatelj parka prirode Kopački rit Damir Opačić.

'Ovo je neki prvi korak. Kopački rit je krenuo u tom smjeru, pratit će ga i Plitvička jezera i idemo u tom smjeru da se cijela flota okreće obnovljivim izvorima energije', kazao je Nenad Strizep iz ministarstva za zaštitu okoliša.

>> Otkrivena nova vrsta biljke u Kopačkome ritu

Kuma brodu trebala je biti ministrica zaštite okoliša Mirela Holy, ali umjesto nje došao je njezin pomoćnik. Kako je uvriježeno vjerovanje da sreću donosi kuma, a ne kum, on je zamolio predstavnicu Svjetske banke da preuzme tu dužnost. Nova kuma parku je odmah donijela dobre vijesti o prijamnom centru Kopačkog rita koji je nedavno izgorio u požaru.

'Rade se procjene troškova i uskoro očekujemo plan izmjene ranije dogovorenog programa pomoći ovom parku koji bi potencijalno uključio i obnovu prijamnog centra', kazala je Natalie Johnson iz Svjetske banke.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene