Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 1
Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 1 Foto: Facebook/M.K.

Nakon objave fotografija dvaju blizanaca starih pet mjeseci koje su šokirale javnost, stigao je odgovor iz Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević". Reagiralo je i nadležno ministarstvo.


U odgovoru koji smo dobili od Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu navode kako je klinički status djece u skladu s prirodom i tijekom bolesti.

Odgovor Klinike prenosimo u cijelosti.

Vezani članci Trudnica, ilustracija Provjerili smo gdje je u Hrvatskoj dopuštena pratnja pri porodu, pogledajte koji su uvjeti postavljeni Klinika za tumore A kako je usred cijelog ovog kaosa pacijentima na Klinici za tumore? ''Pretužno je to što se događa"

"Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine. Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti.

U određenim bolestima kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i dr., može se pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.

U male djece koja imaju nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice (osobito ako se radi o virusnim proljevima), može se pojaviti hiperemija i iritacije kože. Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također i vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica", priopćeno je iz Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević".

Ministarstvo uputilo izvanrednu inspekciju

Ministarstvo zdravstva je u Kliniku za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" uputilo izvanrednu inspekciju. Osim toga, od Klinike je zatraženo očitovanje, priopćeno je iz ministarstva.

"Nastavno na medijske napise vezano uz zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, izvješćujemo kako je Ministarstvo zdravstva odmah po saznanju za ovaj slučaj uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike. Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena", priopćeno je iz ministarstva.

Mama ostala šokirana prizorom

Podsjetimo, mama blizanaca starih pet mjeseci koji su na liječenju u bolnici Fran Mihaljević A.T. (podaci poznati redakciji) ostala je šokirana kad je vidjela u kakvom su stanju njezine bebe koje se tamo liječe tjedan dana zbog gripe i Rota virusa.

Jedna je beba bila vezana za krevet, robica im je bila mokra i zaflekana, a najviše ju je šokirala kad je otkrila snažno crvenilo na stražnjici i intimnim dijelovima bebica.

Njen slučaj od jutra se dijeli društvenim mrežama, a u objavi su uznemirujuće fotografije beba na kojima se vidi i jako crvenilo na stražnjici. "Njihova guza i svi intimni dijelovi izgledaju kao žive rane! U stvari to i jesu žive rane! Možete zamisliti kakvu bol i traumu prolaze ove bebice", stoji u objavi na društvenim mrežama.

Bebe stare pet mjeseci vezane su za krevetiće zbog infuzije. Rođene su prerano, napominje majka, s manje od jednog kilograma težine i tek sada su teške koliko budu druge, na vrijeme rođene bebe.