Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokumenti otkrivaju?

'Pri operaciji djece specijalizantu pomaže jedino anesteziološki tehničar i dragi Bog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog manjka osoblja na Firulama i Križinama, specijalizanti koji su tek na prvoj godini operacije obavljaju samostalno.

KBC-u Split nedostaje specijalista anestiziologa pa onda taj posao odrađuju specijalizanti, čak i oni koji su tek na prvoj godini!

Pročitajte i ovo Ilustracija ozljede glave i mozga Tučnjava ispred kluba u Splitu: Mladić se bori za život Ilustracija trajalo je više od osam sati Veliki uspjeh splitskog KBC-a: Po prvi put izvedena operacija vađenja zloćudnog tumora iz srca

Kako piše Slobodna Dalmacija, specijalizanti tako, bez kontinuiranog nadzora starijih kolega, samostalno anesteziraju velike i male pacijente na Firulama i Križinama. Sami pokrivaju hitne operacije kao i reanimacije na svim odjelima.

Stanje je posebno drastično na Križinama gdje je u dežurstvu uz jednog specijalistu anesteziologa uključen jedan specijalizant, a nerijetko se tu raspoređuju liječnici koji su odradili tek godinu i pol od ukupno pet godina anesteziološke specijalizacije.

Specijalist dežura na jednici intenzivnog liječenja koja se nalazi u prizemlju dok specijalizant pokriva sve ostalo - hitne operacije, reanimacije, a odlučuje čak i o premještaju bolesnika.

Dr. Nenad Karanović, predstojnik Anesteziološke klinike, koji je odgovoran za raspoređivanje liječnika demantira da stvari ne funkcioniraju kako treba te kako nije istina da specijalizanti rade bez nadzora i to pogotovo kod operacija djece.

Požar na kirurgiji splitskog KBC-a

Slobodna je došla i do dokumenta u kojima se vidi da specijalisti anesteziolozi već pet godina traže dodatno osoblje. Povjerenstvu za unutarnji nadzor KBC-a Split napisali su i da 'u operacijaskoj dvorani na ORL klinici u zahtjevnoj operaciji dječjih krajnika specijalizantu pomaže jedino anesteziološki tehničar i dragi Bog'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene