Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nude sve luksuzniji smještaj

U kampovima diljem Hrvatske gotovo da nema slobodnoga mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O povećanju boravišne pristojbe, problemima s pomorskim dobrom i turističkim zemljištima razgovarali su danas nadležni ministar Gari Capelli i predstavnici Kamping udruženja Hrvatske u Njivicama na otoku Krku.

Kampovi svake godine povećavaju broj noćenja i nude sve luksuzniji smještaj, stoga ne čudi što se u više od 400 hrvatskih kampova teško može naći slobodno mjesto.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Turisti Smještaji skoro popunjeni Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

U kampovima diljem Hrvatske gotovo da nema slobodnoga mjesta. ''Trenutačno nemamo mjesta zato što je sve rezervirano ili su neki bili dovoljno brzi pa su uhvatili ono malo mjesta što nije bilo rezervirano'', rekao je Milan Perica, recepcionar kampa.

Zadovoljni gosti najbolja su reklama. Zadovoljstvo vlasnika kampova donekle kvari najava povećanja boravišne pristojbe, protiv čega su se izjasnile ključne udruge poduzetnika u turizmu. Dogodine, u špici sezone ona bi trebala porasti sa 7 na 8 kuna.

''Ministarstvo odnosno hrvatska turistička zajednica koja je nadležna zapravo za promociju iz godine u godinu bilježi manje prihode iz proračuna i zapravo je orijentacija da se to kompenzira izvornim prihodima – jedan je od njih i turistička pristojba'', kaže Robert Pende, pomoćnik ministra turizma.

Ministar Gari Capelli osvrnuo se i na najavu s Hvara o kažnjavanju neprimjereno odjevenih turista. ''Mi ne smijemo opet ići iz krajnosti u krajnost, moramo na kvalitetan, kulturan, ljudski način upozoriti turiste da Hrvatska želi njih, da Hrvatska ima dobre projekte, da Hrvatska ima zabavu za mlade i da oni i dalje dolaze u Hrvatsku, ali da moraju se ponašati u skladu sa zakonima'', rekao je ministar.

Osim ljeti, sve više kampera želi i zimu provoditi na Jadranu. "Najave za ovu zimu jako su dobre i očekujemo da ćemo stalno rasti – do punog kapaciteta'', rekao je Dejan Jakovljević, direktor kampova Mali Lošinj.

Za to će trebati još koja godina, no već se sada hrvatskim kampovima smiješi rušenje rekorda po broju noćenja iz daleke 1986. godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene