Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvjestilo Ministarstvo

U jučerašnjem nevremenu spašeno 100-injak brodolomaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč velikome broju gotovo istovremeno nasukanih plovila, kao i sudarima koji su se dogodili zbog iznimno jakoga nevremena na moru, nitko od brodolomaca nije ozlijeđen.

Brodovi lučkih kapetanija Split i Dubrovnik i pomorska policija su tijekom olujnog nevremena na moru u ranim jutarnjim satima u utorak 22. srpnja izveli desetak akcija spašavanja stotinjak ljudi, pri čemu nitko nije bio ozlijeđen, a očevid je i dalje u tijeku.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Nevrijeme u Zadarskoj županiji: Vatrogasci ispumpavali podrume

U 2,10 sati posada jedrilice kod otoka Drvenika zvala je u pomoć kad je u olujno more pao član posade. Djelatnici splitske Kapetanije našli su ga ubrzo na rečenoj poziciji i izvukli na jedrilicu. Kako je danas izvijestilo Ministarstvo pomorstva, od tad do šest ujutro uslijedile su akcije na moru kod otoka Šolte i Brača te Hvara, gdje je bilo najviše nasukanih plovila - jedna motorna jahta kod otočića Šćerdo i čak 20 brodica i motornih jahti u valama Paklenih otoka, gdje su se dogodila i dva sudara.

Djelatnici splitske Kapetanije uz pomoć kolega iz lučkih ispostava Hvar i Milna uspješno su s tih brodica spasili ukupno 100 brodolomaca, a u pomoć su priskočili i mještani vlastitim plovilima.

Među svim nasukanim plovilima tri su u stranome vlasništvu, a ostala u vlasništvu hrvatskih charter tvrtki. Unatoč velikome broju gotovo istovremeno nasukanih plovila, kao i sudarima koji su se dogodili zbog iznimno jakoga nevremena na moru, nitko od brodolomaca nije ozlijeđen, a nije zabilježeno niti onečišćenje mora, navodi se u priopćenju.

VIDEO Istru pogodilo olujno nevrijeme

Zbog jakon nevremena u viškoj luci su se zapetljali sidreni lanci nekoliko plovila te su u pomoć pristigli službenici Pomorske policije koji su pomogli razmrsiti sidra i osigurati plovila na vezovima.

Jučer se, tijekom dana, nasukala se jedna brodica i na Pelješcu, a u pomoć su joj stigli djelatnici dubrovačke Lučke kapetanije.

Nakon smirivanja nevremena sve brodice i jahte su tijekom dana odsukane i osigurane na vezovima, osim jedne jedrilice koja je ostala nasukana na ulazu u Palmižanu. Kapetanija u koordinaciji s ispostavama obavlja očevide.

U akcijama kojima je koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, sudjelovala su plovila „Marijan“, „5-ST“, „Filo“, „Danče“ te plovila Pomorske policije Split i Dubrovnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene