Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojčice su dobro

U zagrebačkoj školi ozlijeđene su tri učenice: Ravnateljica otkrila detalje

U zagrebačkoj školi jučer se prolila manja količina sumporne kiseline te su tri učenice ozlijeđene.

Manja količina sumporne kiseline prolila se jučer u popodnevnim satima na Zdravstvenom učilištu, koje se nalazi na adresi Medvedgradska 55.

Tri su učenice lakše ozlijeđene, a na lice mjesta odmah su došle hitna pomoć i policija. 

"Tijekom redovne nastave na našem farmaceutskom odjelu dogodio se nesretni incident tijekom kojeg je učenici iz ruku ispala boca sumporne kiseline. Boca se razbila, tekućina je poprskala tri učenice u području gležnjeva. Odmah su kontaktirani vatrogasci, hitna pomoć i krim policija, kao i roditelji. Liječnici su odmah na mjestu događaja procijenili da ozljede kod djevojčica nisu zabrinjavajuće te su one dobile kremu protiv opeklina i rečeno im je da se ujutro jave svojim liječnicima opće prakse, što su i napravile, i sve su dobro. Ona djevojčica koja je najviše poprskana dobila je danas upute da opečeno mjesto maže još dva dana kremom", rekla je za DNEVNIK.hr ravnateljica dr.sc. Zlatica Kozjak-Mikić iz Zdravstvenog učilišta, a dodala je i da su obaviješteni i Ministarstvo i Gradski ured. 

Kako nam je naglasila ravnateljica, sve je završeno jučer u 21 sat, vatrogasci su sanirali "područje", bocu pospremili i odvojili u posebni spremnik te ga tvrtka koja se bavi odvođenjem takve vrste otpada treba preuzeti.

Kako nam je rečeno iz policije, upoznati su sa slučajem, ali nisu imali potrebe za daljnjim postupanjem. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pisat će je 30.157 učenika Uskoro se piše državna matura: Pogledajte koji je predmet prijavilo najviše maturanata

Pročitajte i ovo Tihomir Mlinac, roditelj Eksperimentalni program Roditelji ogorčeni, pokrenuli peticiju protiv cjelodnevne nastave: "Nitko nas nije ništa pitao". Oglasila se škola i Karlovačka županija

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević o tome je upitan na redovitoj tiskovnoj konferenciji: "Navodno je riječ o bočici koju je u školi prevrnula, čini mi se, učenica. Još se sve istražuje. Hitna i sve druge službe su izašle. Radili su eksperiment i iz ruke je ispala bočica", rekao je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene