Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan putnika

U Istru ušlo više od 153 tisuće putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tri dana preko Kaštela, Plovanije i Požana u Hrvatsku je ušlo 153.209 putnika, od toga 143.025 inozemnih, izvijestila je istarska policija.

Od petka do danas u podne preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Kaštela, Plovanije i Požana - u Republiku Hrvatsku ušlo je ukupno 153.209 putnika, od toga 143.025 inozemnih. U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 118.005 gostiju, od čega 107.825 stranih turista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pad od 10 posto Manjak gostiju u Istri: Kampovi bilježe najveće minuse! Slika nije dostupna Tijekom vikenda u Hrvatsku ušlo 1,1 milijun gostiju

Najveći broj inozemnih gostiju tijekom vikenda u Istru je ušlo jučer i to 72.199 što je nešto manje nego lani kada je u Istru istoga dana ušlo 77.757 gostiju.

>> Promet prema moru pojačan, mogući zastoji

U petak je u Istru ušlo 47.606 stranaca, dok je lani na isti dan ušlo 47.495 stranih turista. Prilikom ulaska u zemlju od stranih gostiju najbrojniji su bili Nijemci, Austrijanci, Talijani i Slovenci.

Unatoč pojačanom prometu na graničnim prijelazima nisu zabilježene gužve i veći zastoji, a nakon dugo vremena nisu zabilježene niti kolone vozila na istarskom ipsilonu, doznaje se u istarskoj policiji. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene