Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ime obitelji o spornoj izjavi

O reakcijama na izjavu Željke Markić: 'Ovo je još jedna potvrda koliko je važan izlazak na referendum'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativa se oglasila povodom izjave Željke Markić o djeci koja odrastaju sa samohranim roditeljima.

Inicijativa 'U ime obitelji' u četvrtak je reagirala na medijske napise u vezi izjave Željke Markić koju je dala gostujući u emisiji 'Veto' na Jabuka TV-u 12. studenog. Naveli su kako je njezina izjava da je odrastanje sa samohranim roditeljima neprirodno okruženje krivo interpretirana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Drugima dijeli packe' Josipović: Šteta je da je Željka Markić tako isključiva Slika nije dostupna 'To je perspektiva' Pusić: O neposrednom biranju zastupnika već se dugo razgovara

>> Opačić o izjavi Željke Markić: 'To je zastrašujuće!'

Aktualna Vlada i mediji koje kontrolira pokušavaju manipulirati samohranim roditeljima, stoji u priopćenju inicijative, te dodaju kako je ovaj događaj još jedna potvrda koliko je važan izlazak na referendum 1. prosinca ne samo za zaštitu obitelji, već i za proširenje suženog prostora demokracije u Hrvatskoj.

Iz inicijative su dopisom prenijeli izjavu Željke Markić iz emisije 'Veto' koju prenosimo u cijelosti:

'Najbolja majka, najsnažnija, najodgovornija, najkompetentnija, najnježnija, ne može svom djetetu u potpunosti zamijeniti oca. Niti najbolji otac ne može u potpunosti djetetu zamijeniti najbolju majku. Vaša majka je očito obavila odličan posao s vama (voditeljica je rekla da je njezina majka samohrana), kao što čini jako puno samohranih roditelja.

Jako puno samohranih roditelja su dio ove Inicijative upravo radi toga što oni razumiju koliko je teško sam podići dijete, upravo zato što oni razumiju koliko im fali, koliko im je teško kad oni sami odgajaju dijete. Dijete treba i oca i majku i ako društvo može, treba to osigurati.

Postoji niz različitih situacija, ali ja bih isto rekla da u situacijama gdje roditelji samohrani podižu svoju djecu, ti roditelji to rade uz jako velike žrtve. Također, uspjeh u odgoju te djece jako ovisi o obitelji, o onima koji su oko njih, djedovi, bake, ujaci, tete, dakle, u situaciji u kojoj se naruši jedan prirodni odnos, ulazi obitelj, ulazi zajednica koja toj djeci pomaže'.

Cijeli intervju pogledajte OVDJE:

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene