Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Suzdržite se'

'U ime obitelji' ususret Gay Prideu: Ne nasjedajte na provokacije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanska inicijativa 'U ime obitelji' pozvala je danas sve građane, a osobito one koji su podržali demokratsko odlučivanje birača na referendumu, da ne nasjedaju na moguće provokacije tijekom Gay Pridea u Splitu i Zagrebu.

SPLIT PRIDE PRATITE UŽIVO U SUBOTU 8. LIPNJA NA DNEVNIK.HR Podsjeća da su volonteri Građanske inicijative "U ime obitelji" tijekom izjašnjavanja birača o potrebi raspisivanja referenduma iskusili mnoga vrijeđanja, ponižavanja i fizičke napade. "Žalosno je da volonteri tijekom dva tjedna takvih napada nisu dobili javnu podršku i zaštitu vladajućih.

Unatoč tomu, više od 710.000 građana izjasnilo se ZA referendum na kojem će svaki birač moći slobodno odlučiti o referendumskom pitanju kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca", ističe Građanska inicijativa "U ime obitelji" u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna veliki udarac konzervativcima Povijesni dan za Švicarce: Odlučili da istospolni parovi mogu sklopiti brak i posvojiti djecu Slika nije dostupna Iskorak i Kontra poslali poruku Vladi HDZ: Najoštrije osuđujemo fizički napad na volontere!

>> Na splitski Pride stižu AUTOBUSI ANTIGAY prosvjednika?!

Smatra kako je u demokratskom društvu, u kakvom svi želimo živjeti, pravo svake osobe da na miran i dostojanstven način slobodno izražava svoje mišljenje ili uvjerenje. Osuđuje svako vrijeđanje i svaki napad na bilo koju osobu te poziva pozivamo odgovorne službe da poduzmu sve potrebnu za zaštitu dostojanstva i sigurnosti svih građana.

Poziv na suzdržanost

Poučeni uskraćivanjem zaštite građana volontera Građanske inicijative "U ime obitelji" pozivaju sve građane, medije i političare da se suzdrže od daljnjeg produbljivanja podjela zbog različitih mišljenja i stavova. Želimo graditi društvo mira i međusobnog uvažavanja u kojem se poštuje demokratska volja građana, ističu.

"Građanska inicijativa 'U ime obitelji' pokrenula je izjašnjavanje građana o tako važnim pitanjima kao što su brak, obitelj i posvajanje djece upravo zato da se korištenjem demokratskog mehanizama izbjegnu situacije kao u Francuskoj i nekim drugim državama u kojima se nasiljem na ulicama rješavaju pitanja na koja građani mogu demokratskim putem, u miru, dati odgovor", stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene