Iz Građanske Akcije na redakcijski nam je mejl poslano priopćenje kojim upozoravaju na aktivnosti s Facebook stranice 'Torcida Split 1950', uoči sutrašnjeg Split Pridea. Ta grupa poziva na prosvjed protiv 'Gay fašizma'.


SPLIT PRIDE PRATITE UŽIVO U SUBOTU 8. LIPNJA NA DNEVNIK.HR

Iz Građanske Akcije na redakcijski je mejl stiglo priopćenje, kojim se upozorava na Facebook stranicu Torcida Split 1950.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Srce mi puca od tuge i žalosti' Slika nije dostupna FOTO Splitski Pride ove je godine nešto drugačiji...

'Smatramo da nam je dužnost prijaviti organizirano okupljanje nekih skupina, a koje pozivaju na nasilje, netoleranciju, mržnju i necivilizirano ponašanje. Ovo je stranica koja poziva na nasilje u subotu u Splitu', poručuju iz Građanske Akcije.

>>Ove godine splitsku gay paradu čuvat će manji broj policajaca!

I doista, na navedenoj FB stranici okupljeni pod nazivom Torcida Split 1950 pozivaju na subotnji antiprosvjed pod nazivom 'Stop gay fašizmu', uz najavu kako podržavatelji stižu autobusima iz Dubrovnika, Mokošice, Zagreba, Rijeke, Osijeka, Vinkovaca, kombijima iz Varaždina, Mostara i Širokog Brijega.

Također najavljuju objavu 'ratnog djelovanja' za Split Pride. 'Primamo puno upita vezano za organizaciju i način djelovanja u subotu. Sutra ujutro cemo prviobjaviti plan ratnog djelovanja!', poručuju sa FB stranice Torcida Split 1950.

OBRAT NAKON UPOZORENJA - '* Ej, šala, šala... ne trebate odmah slati patrole!*'

Nekoliko sati nakon ovih objava na dotičnoj Facebook stranici objavljeno je pismo kako se radilo o - ŠALI! Pismo prenosimo u cijelosti:

'Pvodom parade...

zadnjih dana organi unutrašnjih poslova su maltretirali nekoliko desetaka pripadnika Torcide upravo zbog te nepogode koja zahvati nas grad jednom godišnje.
Išli su u kućne posjete, dolazili na posao, glumili klošarsku agenciju i radili telefonske ankete s pitanjem gdje ćemo biti u subotu...

Stoga smo se odlučili malo našaliti s njima, njihovim šefovima i tim jadnim društvom koje je pošto-poto odlučilo prošetati našom Rivom.

Normalno da nikakvog protu-skupa, organiziranih dolazaka, ili već što su oni zamislili da „organiziramo“ NEĆE BITI, jer riskirati nekakvu bezrazložnu kaznenu prijavu zbog šačice uvezenih bolesnika se jednostavno ne isplati.
Neka im taj dan riva, a ostatak godine, mi i svi vi imamo zadatak da im ne damo ne samo rivu, nego ni bilo koji drugi milimetar našeg grada...

Zbog naše male face stranice su se održavali sastanci u prvoj, zvali su ih njihovi šefovi iz Zagreba, zvali su se prijevoznici diljem Hrvatske, radili istražne radnje, osiguralo dodatno pojačanje za subotu... a i novoizabrani gradonačelnik je saznao da postoji Torcida Split 1950.
Jednostavno nismo mogli odolit da ih malo u „zdrav“ mozak. 3:)

Posebna zahvala ide onoj maloj frustriranoj djevojčici Sonji Juras što je radila screenshotove i radila dramu po i pritisak na ministarstvo...
Sonja, nadamo se da ćeš jednom ozdraviti!
Nemoj slučajno kliknuti unlike! Ostani nam vjerni pratitelj! :* (bljak)

Također se ispričavamo svima koje smo naveli da nas podržavaju, pogotovo onima koje je pandurija telefonski kontaktirala zbog naših objava i statusa, ali morali smo biti uvjerljivi i malo podignuti tenzije.

Ispričavamo se i svim našim članovima koje smo doveli u zabludu, ali čut kako murija paničari je neprocjenjivo! 3:)

Ovu subotu SVI NA Žnjan, Zapadnu obalu, Zvončac... neka uži CENATAR našeg GRADA BUDE PUST...
Neka šetaju okruženi kordonima, i to je jedni način kako mogu šetati našim gradom.

A ako vam je baš do prosvjeda, možete na Meje...Baltazaru ili Ostoji ispred kuće!*

Ekipi Hajdučki pozdrav!

Sonji, ministarstvu, gradonačelniku i ostalima... .I.


HŽV!

Split & Torcida – Parada 3:0

* Ej, šala, šala... ne trebate odmah slati patrole!* :) "

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook