Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažan vjetar na moru

U Hrvatskoj upaljen narančasti meteoalarm: Najveći problemi očekuju se uz obalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteorolozi su za srijedu prijepodne najavili uglavnom sunčano vrijeme, u središnjim dijelovima mjestimice s maglom. Sredinom dana sa zapada nam stiže naoblačenje koje će donijeti nove probleme.

DHMZ za srijedu je najavio naoblačenje, potom na sjevernom Jadranu kišu, a u gorskim područjima susnježicu i snijeg.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Naoblačenje će do večeri zahvatiti cijelu zemlju, no suho će se veći dio dana zadržati na istoku unutrašnjosti, a oborine koja može stvarati poledicu, osim u gorju, u večernjim satima može biti i u dijelovima središnje Hrvatske.

Vjetar na kopnu slab, ponegdje do umjeren jugoistočni, a na Jadranu će zapuhati jugo, koje će u večernjim satima biti jako i olujno. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 3 do 6, a duž obale i na otocima između 9 i 13 °C.

Upaljen narančasti meteoalarm

Za područje cijele obale zbog jakog vjetra na snazi je narančasti meteoalarm. Očekuje se da će zapuhati jako do olujno jugo, s najjačim udarima vjetra od 65 do 110 km/h. Snažno jugo zapuhat će već od podneva.

"Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", poručuju na DHMZ-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene