Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 1. siječnja 2013.

Izrada hrvatskog registra pedofila pri kraju: 'Potrebno ih je pratiti i nakon unosa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska uskoro dobiva registar pedofila!

Izrada novog zakona u završnoj je fazi - a danas su u policiji iznesena iskustva Francuske u organizaciji takve baze podataka. Registar bi trebao zaživjeti 1. siječnja 2013., a sva imena trebala bi biti tajna.

Pročitajte i ovo Poliklinika za zaštitu djece i mladih - 5 Nakon iznenadne ostavke Buljan Flander Ne postoji konsenzus: Što o prozivanjima da Poliklinika za zaštitu djece i mladih otuđuje djecu od roditelja kaže struka? Gordana Buljan Flander Nakon lavine reakcija Buljan Flander u Dnevniku Nove TV dala neopozivu ostavku: ''Gospodine gradonačelniče...''

Po prijedlogu Zakona, počiniteljima seksualnih delikata nad djecom onemogućilo bi se zapošljavanje u institucijama gdje ima djece - poput vrtića, dječjih domova, igraonica i slično.

"Prvenstveno ima funkciju prevencije, znači da se ponove kaznena djela. I to bi bilo doista značajno za rad policije", istaknula je Renata Odeljan, voditeljica odjela maloljetničke delinkvencije MUP-a.

"Nije dovoljno da počinitelji budu samo uneseni u bazu, nego da se njih prati i dalje", smatra Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

"U našoj bazi seksualnih počinitelja su uglavnom oni koji su osuđeni, ali moguće je da budu i samo osumnjičenici, ali kada tako odluči sudac istrage", ističe Elise Thevenin Scott, sutkinja u francuskoj Upravi za kriminalne poslove i pomilovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene